Drbárna ze ZOO: Co se tvůrcům hodně nepovedlo

Drbárna ze ZOO: Co se tvůrcům hodně nepovedlo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S tím, jak se v seriálu postavy vynořovaly a zase mizely, se možná tvůrci nikdy nedostanou k tomu, aby se uzavřely všechny vedlejší linky, které seriál má. Chudák Břéťa sice stihl vyjádřit své city Elišce Krásné, ale herečka Lucie Polišenská se asi tak vyděsila intimních scén, že ze seriálu utekla.

Její seriálové děti mají trochu pech. Poté, co byly svěřeny do výchovy babičky Anežky (Pavla Tomicová), se i Anežka ze seriálu raději vytratila, a to ze dne na den. V tomto případě ji tvůrci nestihli ani poslat na výpravu do Afriky, což je oblíbené odkladiště herců. V seriálu se tedy její postava stala neviditelnou a její vnoučata zmateně pobíhají po ZOO a předstírají, že babička usilovně pracuje. Ve skutečnosti asi tajně přespávají v „africké vesničce“ a vzpomínají na matku. Kluci kryjí nepřítomnost babičky, aby nemuseli do dětského domova. Břéťa je vychovávat nechce, protože podle něj rostou pro kriminál.

Viky
Viky | Zdroj: FTV Prima

Ředitelka Roklová má dva roky prázdnin

Dalším odpadlíkem byla Marie Roklová, která si vzala neplacené volno na dobu neurčitou a zmizela od pracovního stolu i z manželského lože. Tak to by si ředitelka (stále tuto pozici zastává) se starostou Bavorem, který prahne po takovém místě pro své známé, asi dlouho neuhájila. A s plánovaným odchodem Alberta si tam ředitelskou pozici přehazují jako horký brambor. Nikdo ředitelskou židli nechce, což je s přihlédnutím k personálu ZOO i pochopitelné.

Kam dal Adam peníze, o kterých tvrdil, že je investoval do nového bydlení?

Nejspíš se nedočkáme nového bytu, do kterého Adam investoval vyplacené životní pojištění po svých rodičích. Právě kvůli tomuto detailu nakonec Sidonie přestala usilovat o to, aby si Sid našla někoho zajištěného, kdo se o ni postará. A jak to tak vypadá, Adam se Sid dožijí svůj seriálový život v garsonce ve sklepě, která se ovšem v poslední době magicky zvětšila. Dříve děda spával na posteli, která byla nedaleko postele, kde spali mladí. Najednou u nich děda bydlel, ale postel tam neměl, takže buď spal v kolečkovém křesle, nebo se byt zvětšil. Nikdo se nemůže divit, že chce raději bydlet v rekreační chatce u rybníka. Tam má alespoň tu postel. Co se stalo s jeho bytem, není známo.

Dějová linka Danuše a Petra je už fraška 

Další zmizelou bez rozloučení je Danuše. Tereza Brodská měla zdravotní problémy a z děje zmizela, aniž by její postava nějak dopadla. Navíc tam v poslední době měla menší prostor, než by si zkušená herečka zasloužila, a hrát za každou cenu takové štěky určitě nemusí. V ději se dokonce objevila na její postavu nevhodná narážka.

Naprosto bez logiky se seriálem táhne linka soudce Petra, který je prakticky bezdomovcem a na to, že vzal nějaké prestižní místo u soudu v Brně, tráví podezřele hodně času na chodbě nebo u Viky v bytě.

To, jak se chová, z něj dělá duševně nemocného člověka, který by mohl v soudní budově tak možná sedět na vrátnici.

Viky je prakticky superženou, jen to tají

Žádná velká sláva to není ani v případě nedotknutelné Viky, která má nějaké magické módní impérium. To spočívá v tom, že pochůzky za ni obstarává zdarma a rád Karel Rokl, ona sama je doma a dny tráví s kamarádkou Jeřábkovou anebo děláním palačinek, které má tak mimořádně dobré, že se kvůli nim Ben a Sofie nechtějí odstěhovat s otcem do Brna. Na ženu trávící život doma moc pestrý repertoár v kuchyni nemá.

Viky už dokonce ani nepředstírá, že občas prodá nějaké oblečení, které jí šíjí nějaké švadleny čí firmy, které se přetahují o to, aby pro ni mohly pracovat. Nemusí na nic dohlížet, o nic se starat a vše jede jako dobře promazaný stroj. Podnikat v Hradci v módním oboru musí být radost.

Z čeho asi žije Charlie

Stejně snadno umí peníze vydělávat jen Charlie, drsný mafián, který má známé naprosto všude, a tak vlastně nemusí dělat nic. Podvody a zlodějské řemeslo mu Břéťa zakázal, takže musel přijít na nějaký jiný a ještě lepší způsob obživy.

Ovčik řídí firmy z kriminálu jako Pablo Escobar

Vtipná je také záležitost Ovčíka. Senior i junior jsou v base a je jasné že jejich majetek pochází z velké části z trestné činnosti, a přesto s ním mohou nakládat, jak je jim libo.

Mrkev versus jablko

A zmiňovat vysilující práci zaměstnanců ZOO už ani není třeba. Zbývá jen doufat, že ti skuteční netráví dny krájením mrkve a jablek.

Zdroje článku: