Drbárna ze ZOO: Co bylo špatně a jaké novinky přinese nové volné pokračování ZOO

Drbárna ze ZOO: Co bylo špatně a jaké novinky přinese nové volné pokračování ZOO
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Odliv herců a častá kritika na pokračování seriálu od doby, kdy odešla na čas ze seriálu Eva Burešová, zřejmě tvůrce motivoval k tomu, aby nepokračovali se seriálem v zajetých dějových linkách, ale přivedli na obrazovky nové příběhy.

S každým koncem seriálu se trochu bilancuje. Seriál ZOO si sice až do konce této série udržel dobrou sledovanost, ale diváci se dívali spíše ze setrvačnosti a také proto, že nenašli v běžném vysílání nic lepšího.

Jisté je, že odchod a návrat Evy Burešové jako Viky seriálu uškodil. Nesmyslně kvůli ní musel odejít i Robert Urban (soudce Petr), přestože jeho seriálové děti se v ději občas objevily a i policista Břéťa, který byl do té doby hodně spjatý s Petrem, v ději zůstal a tvůrci pro něj našli uplatnění.

Petr mohl klidně v ději zůstat a mohla zmizet jen Viky, třeba studovat módu nebo někam na praxi.

Odchod Viky ovlivnil sledovanost, a proto se herečka, která uváděla, že si druhé mateřství chce doma vychutnat déle, když není už na dítě sama, nakonec do seriálu naskočila zpět mnohem dříve, než se čekalo. Jenže kouzlo lásky s Petrem bylo pryč a postava Viky už ustoupila trochu do pozadí, a tak většinou trávila čas v kuchyni se sousedkou a otvírala dveře. Právě tak se vypracovala k pověstí skvělé módní návrhářky, jako by v tomto oboru nebyla žádná konkurence.

Návrat Petra byl ještě tragičtější a trapnější. Vlastně se vrátila charakterově úplně jiná postava.

Jak se tvůrci snažili sledovanost seriálu zachránit, objevovaly se v ději úplně zbytečné postavy, na které diváci zapomněli hned, jak odešly.

Martin Preiss v seriálu
Martin Preiss v ZOO | Zdroj: FTV Prima

Seriál pokulhával i v ději. Za všechny trapné a nesmyslné dějové linky stačí jmenovat Charlieho v roli mafiána. Pochopil někdo, z čeho si tak dobře žil? Ani rozjezd dvojčat nebyl moc povedený a teprve v okamžiku, kdy se holky odtrhly od Charlieho, začaly být postavy trochu uvěřitelné. Nevylepšila to ani Dominika. Také u ní si tvůrci dali načas, než přišli na to, co s ní.

Atraktivní prostředí ZOO bylo často prezentováno opakujícími se záběry na zvířata, což byla škoda. V takovém prostředí by se rozhodně našlo mnoho krásných momentek se zvířaty, které by udělaly seriál atraktivnější.

Nikdo nečeká, že by se o zvířata v ZOO starali jen sympatičtí lidé, ale role Franty Kolmana byla už za hranou. To opravdu nebylo vtipné, pokud to tak bylo v plánu.

A vtip, že seriál ZOO končí, protože došla mrkev, není třeba komentovat.

Teď se dostáváme k tomu, co nedávno TV Prima konečně potvrdila. Seriál se natáčí dál. Bude trochu jiný, ale především se z velké části vymění herecké obsazení. Někteří herci už nedočkavě vyhlíželi konec smlouvy, jiní zase k pokračování nebyli přizvání a dokonce tvrdili, že nemají žádné informace.

TV Prima sice dělala a dělá stále tajnosti, ale už před časem se novinka o pokračování seriálu dostala ven. Teď už se dokonce ví, kdo by se měl v novém obsazení objevit.

Děj nebude přímo navazovat, ale seriálové postavy se trochu posunou v čase. Mělo by jít o spin-off. Tedy z původního seriálu se vezmou některé postavy a kolem nich se vybuduje nový seriálový svět. V ději by měla zůstat část původních postav. Někteří herci si ale stěžovali na malý prostor a také dlouho nebylo jasné, zda se bude pokračovat. Našli si proto jinou práci.

Gondíková, Šteindler, Šťastný, Bareš, Antonio, Zedníčková
Gondíková, Šteindler, Šťastný, Bareš, Antonio, Zedníčková | Zdroj: Pavel Gwužď / Nextfoto, koláž

Seriál by měl mít dvě dějové linky. Jedna bude lehce vycházet z původního seriálu ZOO a druhá přinese nový zásadní příběh. Už dlouho se šeptalo, že by se v novém pokračování mohly objevit herečky Alena Mihulová a Michaela Kuklová. Do seriálu by měla přijít i Adéla Gondíková, ale ta se většinou v seriálech dlouho nezdržuje, protože má řadu jiných pracovních závazků. Mezi jmény nových herců je i Milan Šteindler, Jan Šťastný, Igor Bareš, Pavel Batěk, Kamila Janovičová, Vanda Chaloupková, Anežka Rusevová, Zuzana Zlatohlávková a Amélie Pokorná Zedníčková. V seriálu by se měla objevit i bývalá dětská hvězda Filip Antonio.

Můžeme jen doufat, že Tomáš Klus a Michal Novotný si našli nějakou zajímavější práci. Jejich role jsou v ZOO tragické.

Zdroje článku: