Drbárna ze ZOO a nejen to: Něco málo o seriálech

Drbárna ze ZOO a nejen to: Něco málo o seriálech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Fanoušci seriálů, kteří jsou nám věrní, už vědí, že se seriál ZOO blíží k velkému svatebnímu finále a že si TV Prima slibuje od nového seriálu Kamarádi, který byl utajovaný, jako by se natáčela obdoba Hry o trůny, že konečně po dlouhé době dokáže diváky zaujmout.

A máme dvě novinky

Navzdory podivnému videoklipu, který má navnadit budoucí diváky seriálu Kamarádi, vypadá první epizoda seriálu nadějně. Nikdo v ní nepořádá hromadné tance a nezpívá.

Hlavní hrdinka, čtyřiadvacetiletá Anastázie Chocholatá, je velice sympatická. Přestože není v seriálech TV Prima poprvé, ještě nikdy neměla tak výraznou seriálovou roli, aby byla „okoukaná“. Jan Komínek byl jednou z mála postav v seriálu Eliška a Damián, která byla zábavná, a David Gránský naštěstí v seriálu ZOO měl velké pauzy, takže jeho přítomnost v novém seriálu nebude obtěžující (doufejme).

A něco k ZOO

Lenka Hornová, která v TV Prima zodpovídá za vývoj, obsah a produkci, oznámila na kamery, že se diváci ZOO mohou těšit nejen na velké svatební finále. Kromě Viky a dvojčat se to kolem svatby točí i u Dominiky a Charlieho. Probuzený Adam se bude ucházet o post ředitele ZOO, což trochu nedává smysl, když se vždy bránil jiné práci, než jakou dělal, a dokonce ho bude podporovat i Lubor Brázda, který původně sám pomýšlel na ředitelskou židli.

A po těchto podivných zápletkách, včetně té, že Charlie páchá kriminální činnost, přestože je v programu na ochranu svědků, by SERIÁL ZOO MĚL POKRAČOVAT.

Není jasné, kdo v obsazení zůstane, ale tvůrci tak asi poměrně snadno zvládnou odliv herců, které už jejich postavy nebavily a do děje se dostanou nové postavy, které přinesou jiné osudy.

Zatím není jasné, zda bude mezi starým a novým seriálem ZOO pauza a jakým směrem se děj bude ubírat. Snad zůstane prostředí ZOO, když už je v názvu seriálu. Jasno není ani v tom, zda v seriálu zůstane Eva Burešová, která se snaží vymanit z pozice seriálové hvězdičky a uplatnit se i jinde.

Jisté je, že se nevrátí Pavla Tomicová, která ani přes vstřícné chování Primy nepodlehla nabídkám a po váhání oznámila, že se už do ZOO nevrátí. To platí zřejmě i pro tajemné pokračování. Neuvidíme zřejmě ani Veroniku Freimanovou, která několikrát odcházela a zase se vracela, protože tvůrci nedokázali její odchod vyřešit.

Sid a Adam
Sid a Adam | Zdroj: FTV Prima

O účasti Michaely Pecháčkové lze spekulovat. Odmaturovala, a tak už nemusí do školy. Asi nebude pokračovat ve studiu třeba na DAMU, protože má závazky v divadle, a to by asi se studiem skloubit nešlo.

Není divu, že si TV Prima konec seriálu ZOO nakonec rozmyslela, protože v poslední době nepřišla s ničím, čím by mohla konkurovat další české komerční televizi.

Zdroj článku:
  • Autorský text