Drbárna ze Strání: Nový seriál Kamarádi je tady. Veronika, Oliver a Petr se vrací do rodné vesnice

Drbárna ze Strání: Nový seriál Kamarádi je tady. Veronika, Oliver a Petr se vrací do rodné vesnice
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vyrostli spolu, podporovali se v nesnázích a jejich přátelství jim vydrželo i v dospělosti, kdy všichni odešli do Prahy, aby si začali plnit své sny. Situace se však změnila a poté, co se Veronika rozhodla na čas vrátit domů, použila své přesvědčovací schopnosti, aby zlákala i kamarády.

Petr slaví narozeniny, a to se nemůže obejít bez setkání přátel. Všichni jsou pracovně vytížení, ale pro společné posezení si čas najdou. Veronika rozjíždí svůj první samostatný projekt na ministerstvu a do toho jí přišla nabídka vrátit se do rodné vesnice, aby vzala místo dosazené starostky, protože obyvatelé jsou tak rozhádaní, že se nemohou shodnout, koho by si do čela obce zvolili. Petr je na cestě k druhé atestaci, ale primář Bláha těžce nese jeho milostné pletky s personálem a Oliver je sice talentovaný kuchař, ale v módní restauraci, kde pracuje, mu šéf krade receptury a vydává je za vlastní.

Ještě ani pořádně oslava narozenin nezačala a trojice už nasedá do auta a míří do Strání. Vlastně až teď si všimli, jak se vesnice od dob jejich dětství změnila. Venku je liduprázdno, zmizel obchod, hospoda i místní doktor. Z obce úplně zmizel život.

A jak se ukáže, přišel čas na změny. Veronika (Anastasia Chocholatá), která nejprve starostování odmítla, změnila názor. Měla k tomu hned tři dobré důvody. Po nečekaném návratu do pražského bytu zjistila, že kromě přítele je v její posteli cizí žena. Ještě větší starost jí dělá matka (Regina Řandová), která žije na vesnici a její zdraví není v pořádku, přestože se snaží problém zlehčovat.

Veroniku napadlo, že by mohla jít máma žít za ní do města a vesnický dům a pozemky by prodaly. Zájem o ně má Majer (Martin Trnavský), vlastník zámku a poloviny půdy kolem vesnice. Jenže když se Veronika potká s Davidem (Patrik Děrgel), synem zámeckého pána, má třetí důvod, proč nabízenou práci starostky vzít.

Petr (David Gránský) se nestačí divit, když se vrátí do nemocnice. Z poslední holky, kterou sbalil v baru a ani se jí nestihl zeptat na příjmení, se vyklubala trochu labilní dcera primáře Bláhy. A co hůř, Andrea je hodně neodbytná a opilá se rozhodla překvapit Petra tak, že do jeho bytu vleze přes balkon. Krkolomný výstup do bytu v patře se nezdařil a v době, kdy byl Petr na venkově, Andrea skončila v nemocnici.

To už bylo na primáře moc a jak se Petr (David Gránský) dozvěděl od kamaráda, je rozhodnutý udělat vše pro to, aby druhou atestaci neměl. Rozmazlená Andrea nabídla Petrovi dohodu. Když na ni bude hodný, přimluví se za něj u otce a je si jistá, že si prosadí vše, co se jí zlíbí. Naopak, pokud ji bude Petr stále odmítat s tím, že šlo o úlet, otce v jeho spravedlivé zlobě ještě podpoří.

Petr tak netuší, co má vlastně dělat. Naštěstí nová starostka bude potřebovat na vesnici doktora.

Olí (Jan Komínek) se chystá do Vietnamu. Šéfa restaurace už měl plné zuby a když si přivlastnil zase jednu omáčku, kterou Oliver vylepšil, rozhodl se v práci skončit. Konečně bude mít měsíce volna a může se podívat do světa a něco se přiučit.

Ještě na letišti byl Oliver pevný ve svém odhodlání odcestovat a nápadu, který měla Verča, se smál. On by měl čepovat pivo ve vesnické hospodě?

Jak děj napovídá, nakonec se trojlístek přátel ve Stráních usadí, ale nepůjde všechno jako po másle. Vesnice je rozhádaná a chlapi mají dokonce zákaz chodit spolu na pivo. Oliverova rodina mu bude házet klacky pod nohy, protože mu rodiče neodpustili, že přerušil studium medicíny. Chtěli mít doma doktora a teď jim dělá ostudu jako hospodský.

Petr nakonec kývne na místo vesnického doktora, ale nevybavená ordinace bez sestry není zrovna to, co si představoval. A Veronika? Teprve musí odhalit, co je za jedovatou atmosférou, která ve Stráních panuje.

Zdroje článku: