Drbárna ze Strání – Kamarádi: Veronika skočila do úřadu rovnýma nohama, horší to má Olí v hospodě bez hostů

Drbárna ze Strání – Kamarádi: Veronika skočila do úřadu rovnýma nohama, horší to má Olí v hospodě bez hostů
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Veronika a Olí už si zvykají na novou práci a do Strání přijel i Petr. Primářova dcera prý otce tak rozčiluje, že kolegové Petrovi doporučili, aby si vzal na čas neplacené volno a ztratil se šéfovi z očí. A on je rád poslechl a odjel do Strání na malou dovolenou.

Veronika si nemůže vynachválit, jak se jí dobře doma spí. A navíc se jí zdají sny z dětství, kdy byl každý den po boku kluků jedno velké dobrodružství. Jen máma už jí v devět vyhání z postele, že by měla jít na úřad. Sama roznesla po vesnici tu novinku, že bude dočasně starostovat.

Veronika ale na úřadě slibovanou frontu lidí s problémy nenašla, a tak šla mezi lidi. Kromě trochu nepříjemného setkání se Světlanou Musilovou, mámou Olího, se dozvěděla pár věcí, které by mohla ve vesnici začít řešit.

Za slabým tlakem ve vodovodu je podle všeho zase zámecký pán, který si odklonil část potoka. Takže tím Veronika začíná svou práci pro lidi.

A sama se divila, že to nebylo zase tak složité. Majer se před ní sice na zámku nechal zapřít, ale jeho syn David se jednání s Veronikou rád ujal. Ta si ho však pragmaticky odvedla do své pracovny, aby jednání mělo úřední ráz. David slíbil, že situaci s odbočkou potoka hned napraví. Kupodivu ani jeho otec neměl nic proti, ale musí nějak řešit náhradní zdroj vody.

Asi nebyl nejšťastnější nápad, že se na pokyn Majera do vrtu na vodu pustili Chaloupkové. Bratři jsou spíš jako Pat a Mat. Aby si práci ulehčili, použili výbušninu, která způsobila sesuv skály a zasypání štoly, kde zrovna děti hledaly poklad. Naštěstí vše dobře dopadlo a Petr zavětřil, že je ve vesnici blond objekt, který stojí za podrobnější prozkoumání. Linda je však i po několika sbližovacích pokusech neoblomná a kamarádit se nechce.

Olí už vyhnal z hospody pavouky a k jeho údivu nikdo nepřišel ani na pivo. Nakonec uvařil guláš, dokonce se mu i podařilo ho dostat mezi lidi, ale chlapi si ho snědli někde jinde. Nejvíc ho však zamrzelo, že za ním přišli rodiče a matka jeho snahu oživit život ve vesnici považuje za ponižující. Její syn přece nemůže ve vesnické putyce narážet pivo.

To, co Olí neví, se brzy dozví. Chlapi, na rozdíl od znepřátelených manželek, spolu normálně komunikují, jenže tajně. Kdyby spolu začali chodit do hospody, měli by doma peklo, a tak se dohodli, že nikdo do hospody nepůjde. Jenže ten guláš je tak dobrý…

U Pavlíny (matky Veroniky) se objevil Marcel. Sypal si popel na hlavu už od dveří a hledal u Pavlíny podporu. Dobrosrdečná žena ho odvedla za Veronikou na úřad zrovna v okamžiku, kdy tam jednala s Davidem. Využila ho k tomu, aby se Marcela zbavila, a představila ho jako svého nového přítele. David na malé divadelní představení přistoupil. Vzájemné sympatie jsou zřejmé, a to ještě David netuší, že si doma vyslechne pokyny, aby se na Veroniku zaměřil a zajistil tak rodině, aby jim šla na ruku.

Zdroje článku: