Drbárna ze Strání – Kamarádi: Petr netuší, jak řešit léčbu Veroničiny matky. Nakonec se rozhodne ve vesnici zůstat

Drbárna ze Strání – Kamarádi: Petr netuší, jak řešit léčbu Veroničiny matky. Nakonec se rozhodne ve vesnici zůstat
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zatímco Veronika si ráno pochutnává na lívancích od mámy, na zámku se řeší strategický plán, jak zmanipulovat novou starostku. David dokonce dostane od macechy a její matky písemný plán, jak postupovat, aby Veroniku přivedl do rodiny a nekladla jejich podnikání překážky.

David se zamyslel nad tím, zda měly ženy podobný plán, když měly políčeno na jeho otce. Výmluvné pohledy žen byly dostačující odpovědí. Jemu však tentokrát jejich pletichy nevadí. Veronika se mu líbí a věří, že ji svým šarmem zaujme i bez manuálu od dvou čarodějnic.

Jenomže se nejspíš trochu přecenil a od Veroniky schytal první studenou sprchu. Je prostě jiná, než místní ženy, a on se musí víc snažit. To, že je synem místního zbohatlíka, na ni zřejmě moc silný dojem neudělalo.

Olí začíná v hospodě vydělávat, ale stále k němu nikdo nechodí. Dostal se do podivné situace, kdy vaří pro celou vesnici, ale veřejně se o tom nemluví. Chlapi si u něj kupují jídlo, aby si ho snědli tajně ve své klubovně, a ženské si usnadňují domácí práce a kupují manželům domů večeři.

Jenže chlapi nechtějí jíst dvě stejná jídla denně, a tak požadují, aby jim hospodský vařil jedno tajné jídlo do klubovny a manželkám prodával jiné jídlo. Dokonce přišli s návrhem, že si obědy předplatí, aby se Olí nemusel bát, že jídlo neprodá. Olí pořád nechápe, proč nemohou jíst normálně v hospodě, ale nemá moc na výběr, pokud chce něco vydělat. Může jen doufat, že časem se přece jen dočká plné hospody.

Do Strání přijela stíhačka Andrea a Petr už neví, jak by se jí zbavil. Děvče si nakonec zavolalo otci, aby pro ni přijel. Ten přivezl Petrovi výsledky testů Veroničiny mámy.

S Pavlínou to nevypadá dobře a její přístup k léčbě je hodně problematický. Stále nechce, aby se o její nemoci dozvěděly dcery. Petr ale netuší, jak by náročnou léčbu s častým pobytem v nemocnici mohla Pavlína utajit. Situace je o to horší, že ji zná od dob, co byl malý kluk, a má ji rád. Jenže její vzácná nemoc může být dědičná a bude potřeba, aby se vyšetření podrobila i Veronika a její sestra.

Petr tak konečně udělá rozhodnutí, které potěší hlavně Veroniku. Dočasně vezme místo obvodního doktora, aby měl Pavlínu pod dohledem, a bude doufat, že vymyslí, jak situací řešit.

Navíc, stále více ho zajímá Linda, o které zatím slyšel samé hrozné a zaručeně pravdivé informace. Někdo ji má za zlodějku, jiní si myslí, že byla ve vězení za vraždu manžela nebo za odložení dítěte v lese. Vlastně je hodně zvědavý, kdo ta uzavřená dívka je a proč se odmítá zapojit do vesnického života a raději je stále sama.

Zdroje článku: