Dnes v Ulici: Soňa bude vyhrožovat sociálkou a bodne Prokopovi kudlu do zad

Dnes v Ulici: Soňa bude vyhrožovat sociálkou a bodne Prokopovi kudlu do zad
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pan Dvořák je na koberečku a není to žádný uťáplý tatíček. Naopak. Život v osamění ho naučil jednat maličko drsněji. Ale zatímco Irena našlapuje po špičkách, Soňa je opět jako slon v porcelánu. Podle ní se totiž věci dělají úplně jinak. 

 

Dvořák se nechce nechat zastrašit 

Ačkoliv nemá času na rozdávání, do školy se na opakované výzvy přece jenom dostaví. Dlouhých sedmnáct let kluky piplal, jak se dalo. A teď, v jejich sedmnácti letech se to má zadrhnout? Nějaká přísně vypadající učitelka mu dokonce vyhrožuje OSPODem. To ale přece nejde, nebo jo? Vždyť je klukům skoro osmnáct. Už je přece nemusí vodit na ručičku. Dvořák ale není žádný ušlápnutý rodič. Sám Ireně vytýká nepozornost a neopatrnost. On má své kluky na starosti v její škole? Tak to asi těžko. A protože vystrkuje růžky, hodlá ho Soňa usadit. Panu Dvořákovi vmete do tváře možnost sociálky. Podle ní celou věc batagelizuje a takhle s ní nikdo jednat nebude. 

Magda panu Dvořákovi nabízí útěchu ve svém kabinetu, ale díků se nedočká

Ačkoliv chtěl pan Dvořák Soňu přehlížet jako otravný hmyz a při rozhovoru ji docela i setřel, ona jej dostala. Vytasila se totiž na něj se sociálkou. Chce na něj poslat OSPOD, aby dohlédl, jak na tom kluci jsou. Dvořáka se toto dotkne více, než si připouštěl. Štěstí, že naráží na Magdu, která ho zve do svého kabinetu. Tam mu chce všechno vysvětlit, ale zároveň se musí chovat jako profesionálka. Pan Dvořák je ale netrpělivý. Magdu osočuje z toho, že jako ředitelka možná s klukama zacházela v rukavičkách. Na jejím místě by on klukům napařil trest, a to pořádný. 

Pozdě, ale přece Prokop procitá a poznává, co je Soňa za mrchu 

A nejen pan Dvořák, nýbrž i další lidé budou zjišťovat, co je Soňa zač. Prokop, který se připravuje na dlouho slibovanou roli zástupce ředitelky školy, se od Soni jen tak dozvídá, že ona s ním vůbec nepočítá. Nejspíš si dost dobře promyslela, čí názory by protěžoval. Ona u sebe musí mít profesionála. Ne někoho, kdo kamarádí s Magdou a Otíkem. Ostatně na ty dva už si také brousí své zuby. 

Nad Soniným proslovem se všichni baví 

A zatímco v první den své nové funkce se Soňa baví a do školního rozhlasu pouští své ambice, ostatní se třesou hrůzou. Už z proslovu je zřejmé, komu teď patří škola. Také pro Prokopa skončí den jinak, než určitě čekal. Může za to Sonino zvolení. Dost rychle holce otrkalo. Teď, když je ředitelkou, hodlá Prokopovi zamávat kapesníčkem. Ten na ni vyjeveně zírá.  To snad nemůže myslet vážně, aby mu jen tak oznámila, že zástupcem nebude. Ale Soňa, ta moc dobře ví, co dělá. A je jí úplně jedno, že se celá škola baví nad jejím dost ulítlým proslovem.

Zdroj článku:
  • Autorský text