Dnes v Ulici: Soudce nabídne Jirkovi spolupráci při hledání jeho biologického otce a Miloš bude chtít přemluvit Vítka

Dnes v Ulici: Soudce nabídne Jirkovi spolupráci při hledání jeho biologického otce a Miloš bude chtít přemluvit Vítka
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Když byla Vítkovi jeho kravata bankéře těsná, byl pro něj Miloš tím, na jehož zkušenostech postavil firmu. Teď ale Miloše opouští, protože v Evivě nenašel chtěné uspokojení. Životní hledání čeká i soudce Jiřího, kterému nedá spát otázka, s kým mu jeho žena zahnula.

Soudce Jiří hodlá vypátrat příčinu svého velkého zklamání 

Neomylný soudce se mýlí! I takhle může dopadnout životní cesta vždy suverénního a teď už stárnoucího soudce. Že se na stará kolena dočká zjištění, že mu byla jeho žena nevěrná, to by nikdy nehádal. Jirka pro něj vždy byl synem, ačkoliv si nikdy příliš nerozuměli. A když se ve svých životních cestách opět setkali, musejí se zase rozloučit. Ale je toto vážně nutné? Podle soudce Jiřího, který dává svůj rod příkladem, ano. Avšak ještě předtím a snad aby toto loučení prodloužil, se Jirkovi nabídne, že mu pomůže.

Jirka svého biologického otce hodlá najít. Ale nemá ponětí, odkud začít. Zato soudce má na půdě stohy své korespondence, další fotky a věci, které by mohly vést k dopadení lháře. Dalším cenným vodítkem budou soudcovy vzpomínky. Zdá se, že na Jiřího Hermana čekají bezesné noci, v průběhu kterých se bude zpětně rovzpomínat, jaké manželství s jeho ženou vlastně bylo. 

Šimonova parta má vykročeno ke slávě 

Nikdy nevíte, jak věci skončí. Ani Šimon, který se kvůli práci své mámy věčně stěhoval, by neřekl, že nakonec bude školním oblíbencem. A to samé platí také u Erika. Ten hodlal školu hlavně nějak přežít. Pak ale stačilo, aby se dal dohromady s Šimonovou partou a vymezil se proti své mámě ředitelce a rázem se mu lépe dýchá. Jó cesta rebelie umí být uvolňující. Škoda jen, že pro to Soňa nebude mít pochopení. Erik Šimonovi závidí jeho mámu, která nic nehrotí. Soňa by takhle v pohodě na video s Matějem Dvořákem nikdy nereagovala. Už vůbec by se na něj se zájmem neptala. Jsou zkrátka věci, které Soňa nikdy nedokáže pochopit. 

Miloš je vyjevený z toho, že od něj Vítek odchází 

Na Miloše čeká další výzva. Po Béďovi a Vítkovi si bude muset najít nového kamaráda. Vítek v Evivě totiž končí. Miloš ho sice zkouší přemluvit, ale vypadá to, že s ním nehne. Dokonce jde kvůli tomu za Ivou. Ta Milošovi slibuje, že s Vítkem promluví, ale sama dobře ví, že je Vítek už rozhodnutý. Svému manželovi nové výzvy přeje. Má ale maličko černé svědomí, protože pár tisícovek, které teď můžou v opět napjatém rozpočtu chybět, ulila bokem. Ke všemu se teď Michalovi rozbil mobil.

Miloš sice přijde o parťáka a pracanta, který si věděl rady s tabulkami a čísly, na druhou staru však ony excelové tabulky a propočty nebude potřebovat v takovém měřítku jako Vítek. Na rozdíl od Vítka je totiž Miloš ochotný pracovat načerno. S již rozjetou firmou a bez Vítkova dohledu mu nakonec může jít podnikání jedna báseň. 

Zdroj článku:
  • Autorský text