Dnes v Ulici: Gábina s Jiřím opravdově uvažují o dítěti a Milenu bůhvíproč rozčiluje kolíčková výzva

Dnes v Ulici: Gábina s Jiřím opravdově uvažují o dítěti a Milenu bůhvíproč rozčiluje kolíčková výzva
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
S kolíčky na uších už má vyfoceného dědu, Jirku i mámu. Svou babičku však jen tak nepřesvědčí. Řeč je o Šimonovi, který se za práva nebohých zvířat rozhodl bojovat s kolíčky na ušních lalůčcích. A vypadá to, že je to na dlouho jediná sranda v rodině. Jeho máma s Jirkou totiž řeší mimino a cesta k němu nebude jednoduchá.

Partička okolo Šimona se zodpovědně baví

Zdá se, že už má Šimon dost školních průserů. Šikana, zbraň ve škole a komín... Na nic z toho on ani jeho máma dosud nezapomněli. O této temné minulosti už ale nemluví, a dokonce se zdá, že se před nimi otevírají nové výzvy. Gábina s Jirkou plánují mimino. A možná proto, že se o tom se Šimonem ještě vůbec nebavili, ten se bezstarostně baví s kamarády s kolíčky bolestivě připnutými na uších. Dát si kolíčky na uši byla výzva. A další výzvou je vyfotit v téhle směšné pozici co nejvíce lidí. Pokud přesvědčí i Šimonovu babičku, která je bůhvíproč rázantně proti, bude to výhra. A co teprve, když se Erikovi podaří přemluvit jeho mámu. Budoucí ředitelka Čechová s kolíčky na uších... Tak to by jistě rozesmálo i Otíka.

Šimon možná ani netuší, jak mu nový sourozenec změní život

Šimon, který se ve své partě znovu našel, ani netuší, co se doma chystá. Takové mimino v tak malém bytě, jaký Jirka s Gábinou obývají, nebude žádná slast. Ostatně útočiště nemá ani u svého táty Hynka, kde svůj pokoj sdílí s Tomáškem. Bude rodinným vyvrhelem? Bude se cítit odstrčeně, když se veškerá Gábinina pozornost otočí na nového človíčka? Možná, že bude žárlit, že zatímco na něj čas neměla, protože byla buď v práci, nebo studovala, nový přírůstek do rodiny si teď bude chtít užít. A možná to bude všechno jinak. A kdoví, jestli se nějaké mimino u Hermanů vůbec narodí. Vždyť jsou teprve na začátku celého procesu.

Gábina si uvědomuje, jak těžká celá věc bude

Gábina si sice nechala pro všechny případy zamrazit vajíčka. Že by druhé těhotenství naplno procítila, to ale nepřichází v úvahu. Kvůli nemoci budou muset uvažovat o náhradní matce. To celou věc výrazně komplikuje. Je to právně velmi složité a zdá se, že jediným člověkem, který je celou situací nakonec bude muset proklestit, bude Hermanův otec Jiří. Ostatně ten jim náhradní matku a všechno, co s tím souvisí, už jednou nabízel. To se ale Jirka urazil. Teď vypadá, že snad po dítěti touží více než Gábina. A co ona? Chce být vůbec ještě matkou? Bude umět skloubit mateřství se svou náročnou prací? Nedostane se tak akorát do stresových situací?

Jirka je znovu oporou a možná i hlavním důvodem, proč do toho Gábina půjde

Gábina v tom samozřejmě není sama. Jirka se chová jako správný chlap a s Gábinou celou věc probírá ze všech úhlů. Pro Gábinu je právě Jirka hlavním důvodem, proč do takového riskantního podniku jít. Vidí na něm, jak moc by si dítě přál. Mohla by mu udělat něco takového, že by celé toto bláznoství zavrhla dříve, než by se pokusili o první kroky? Kdoví, možná i on nakonec uzná, že to není dobrý nápad.

Zdroj článku:
  • Autorský text