Dnes v Ulici: Svatba jen pro dva by byla pro Mária řešením a Vilma uklidňuje rozčílenou Vendulu

Dnes v Ulici: Svatba jen pro dva by byla pro Mária řešením a Vilma uklidňuje rozčílenou Vendulu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Máriova svatba se má konat už za dvanáct dní a Mário s Ájou pořád ještě nemají vyřešeno spoustu věcí. Vendula dál zuří ohledně svého bistra, ale babička Vilma ji uklidní a vysvětlí, jak se věcí mají.

Ája vtipkuje, že by se nejraději vdala někde tajně o samotě

Ája je na Mária velice sladká a nemá ani ponětí o tom, jak moc v přípravách na svatbu její muž plave. Kdyby jí tak dal nahlédnout do svého účetnictví. Zatímco Ája by měla všechny věci ráda v tabulce na počítači, Máriovi stačí snad kousek jídelního ubrousku. I na ten se dá totiž naškrábat, že je Mário ve velkém průseru, který se snaží vyžehlit půjčkami od babi Vilmy i od Lumíra. O tom ale Ája vůbec netuší a v den své svatby bude jistě hodně překvapená. A protože na Áju už doléhá předsvatební nervozita, plácá páté přes deváte. Dokonce nadhodí, že by bylo nejlepší vzít se jen ve dvou a odpustit si ten stres kolem. Ale zatímco ona to myslí vážně jen v žertu, pro Mária by tohle byla spása. Ten je totiž na nejlepší cestě, jak svou snoubenku nadobro ztratit.

Lumír tuší, že Máriovi chybí kačky

Na to, jak je Mário jednodušší, se ukazuje, že i on umí ve stresových situacích fungovat. Tajně si půjčuje od Vilmy, která nemá problém svému nevlastnímu vnukovi poslat na účet dvacet tisíc. Stejnou částku ale žádá i od Lumíra. Přitom vcelku nikdo nic neví. Jeho katastrofickou taktiku přípravy na svatbu nevnímá ani Vendula, která by jako jedna z mála mohla svatbu pro svou nejlepší kamarádku Áji na poslední chvíli zachránit. Kdyby věděla, v jakém průšvihu Mário je, určitě by ho jako jeho bývalá holka srovnala do latě. Za pomoci celé rodiny by pak pro Áju svatbu připravili. Jenže Vendula pořád zuří. Cítí se dotčeně, že Lumír nevedl bistro podle jejích představ a chová se nevděčně.

Vendula pořád prská na všechny strany

Vendula se tak trošku přepočítala, když bistro svěřila na celé prázdniny svému tátovi. Ten jí v telefonu opakovaně tvrdil, jak je všechno v pořádku, ale nikdy to v pořádku nebylo. V bistru dokonce hořelo. A hořely i dovolené zaměstnanců, objednávky a vůbec celkový provoz. Na to, jak měla Vendula bistro vypiplané, se toho stalo fakt hodně. Ale to si vážně myslela, že se Lumír promění ve druhou Vendulku a bude všechno tip-top?

Vilma i Martina vracejí Vendulu na zem

Vendula je tak trochu krkavčí matka. Od Elišky utíkala do bistra už jak byla velmi maličká, a to tam měla Aničku Liškovou, která vše hravě zvládala. Teď přijela ze zdravotní dovolené a opět řeší jen a jen bistro. Už si neuvědomuje, proč bistro nechala „napospas” tátovi. Vždyť on jí tu dovolenou zaplatil. Eliščin zdravotní stav se zlepšil a ona si s Pavlem parádně odpočinula. Tak co chce? Přesně takovým způsobem jí otevírají oči Martina i Vilma. A zatímco Martina na to jde zhurta, Vilma ví, jak Vendulce domluvit. Ta nakonec uznává, jak moc se mýlila, a tátovi se omlouvá.

Zdroj článku:
  • Autorský text