Dnes v Ulici: Bára zavzpomíná na staré časy a Vendula se opět postaví za pokladnu svého bistra

Dnes v Ulici: Bára zavzpomíná na staré časy a Vendula se opět postaví za pokladnu svého bistra
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Zdálo se, že Vendulu v Ulici po prázdninách už neuvidíme. Opak je pravdou. Vendula je zpátky a hodlá své bistro srovnat do latě. Do zákoutí minulého bydliště to Báru velmi táhne. Říká se, že člověk by měl jít kupředu. Ale co když je někdy potřeba vrátit se zpátky?

Vendula je tátovi vděčná, že za ni vedl bistro

Vendula už se nemohla dočkat, až znovu bude v bistru svou vlastní paní. Svému tátovi je vděčná, že jí umožnil strávit skvělou dovolenou s rodinou u moře. To Elišce mimochodem velmi pomohlo. Ale že by nějak skákala nadšením nad tím, jak to táta s Martinou a Máriem vedli, to se říct nedá. Vždyť chybí suroviny, ze kterých se má vařit, a z nabídky vypadla její srdcová jídla. Také Mário si dělá, co chce. Místo, aby se věnoval bistru, řídí kapelu svého kámoše. Do toho se má Ája vdávat a celkově podzim vypadá dost nabitě. Ještě, že je Vendula dobře zorganizovaná a velmi urputná. Chce to pár dní a všechno se zajede do starých kolejí. A své bistro už Vendula nejspíš nikdy na tak dlouhou dobu neopustí.

Lumír s Kateřinou hýří dobrou náladou, ale Mário je maličko mimo

A zatímco Lumír s Kateřinou rozdávají úsměvy na všechny strany, Mário nějak není ve své kůži. Velkou oklikou se Venduly ptá, zda by na jeho svatbu nemohla navařit. Tak to se jí snad zdá. Doufala, že si svatbu své nejlepší kamarádky maximálně užije a že na ni půjde jako host. Rozhodně nepočítala s tím, že se tam bude o všechno starat. Jenže pro Mária jsou okolní firmy příliš drahé. Že by mu investice nevycházely? Na takové úvahy však Vendula vůbec nemá čas. Práce v bistru má hodně a času jako vždy málo.

Bára se dceři svěřuje, jak to má s prací 

Bára vypadá, že svou prací žije a že ji naplňuje. Nic však není, jak se na první pohled zdá. Práce opravdu je teď její jedinou smysluplnou náplní života. Jelikož se rozvádí se svým druhým manželem Ondřejem, snaží se na to nemyslet a raději pracuje. Že by ji však práce naplňovala, to se říct nedá. Spíše ji vyčerpává a stresuje. Mladí kolegové Báře šlapou na paty a ona už neví, jak neustále vyrovnávat jejich zběsilé tempo. To, co Tereza měla možnost na chatě vidět, je Bářinou každodenní realitou. Klienti ani šéf se neptají, zda si Bára nepotřebuje odpočinout nebo žít také svůj život. Je nonstop na telefonu a je to celé k uzoufání. 

Novým impulsem může být paradoxně minulost 

Bára se ocitla na životní křižovatce. Doufá, že jakmile s Ondřejem prodají společný dům, rozvodové těžkosti z ní spadnou. Ale co když to nebude stačit? Další berličkou by možná bylo Terezino miminko. Ale měla by na něj vůbec čas? Novým impulsem pro ni může být návrat do svého dřívějšího bydliště a setkání se známými tvářemi. Třeba Báře dojde, že pro ni bude nejlepší začít tam, kde to dobře zná. 

Zdroj článku:
  • Autorský text