Dnes v Ulici: Vendulino bistro se ocitá v krizi a Karla se dozvídá, že její Bruno zvedá kotvy

Dnes v Ulici: Vendulino bistro se ocitá v krizi a Karla se dozvídá, že její Bruno zvedá kotvy
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Eliška je slabší na plíce podobně jako Vendula, když byla malá. A právě Vendula musí přehodnotit své priority. Pořád jen pracuje a o malou Elišku se stará kdekdo. Jenže ona je v první řadě máma. Karla je zase velká ségra svého Bruna. Ten jí ale oznamuje, že mizí do Dánska. 

 

Z oblíbené Ulice pomalu ale jistě mizí další postava, a to Vendula. Pamatujete si, jak se do blízkosti Lumíra tehdy přikradla? No a teď potřebuje zmizet. Jak to scénáristé vymyslí? Tentokrát nechají onemocnět malou Elišku. Ta už delší dobu pokašlávala a Vendula se teď od doktorů dozvídá, že je její malá holčička slabší na plíce. To, co teď hlavně potřebuje, je čerstvý vzduch na venkově a ještě lépe u moře. Proč ne? To všechno lze zařídit. Jen s bistrem bude maličko problém. Vendula uvažuje, že jej bude muset zavřít. Teď se v bistru všichni snaží. Mário přebírá větší díl zodpovědnosti a zástěru si dokonce zavazuje i starosta Jirka. Jenže takhle to dál asi nepůjde. Nebo ano?

Mário zvažuje svatbu v Sokolově 

Letošní sezóna Ulice skončí hned několika svatbami. Bude se brát nejen Gábina s Jirkou, nýbrž i Vilma s Vildou a dokonce také Ája s Máriem. Ta svatební přípravy nechala více méně na něm. To ale nejspíš netuší, že Mário se bude chtít brát v rodném Sokolově. Proč? No aby všem ukázal, kam až se v životě posunul a jakou krásnou ženu ulovil. Jirka se tomu musí smát, ale jen v duchu. Navenek se snaží zachovat vážnou tvář. Je přece starosta. Ovšem starosta Krečovic. To znamená, že v Sokolově Mária a Áju oddat nemůže. To je ale škoda. 

Vendula vážně zvažuje, že bistro zavře 

Na Vendulu je toho moc. Vždy dávala přednost spíše práci. Dalo by se říct, že bistro bylo jejím prvním dítětem. Po narození Elišky šla samozřejmě velká část pozornost jí. Teď ale bude muset přidat a o Elišku se starat mnohem více. Je totiž nemocná a takové situace člověku vždy ukážou ty pravé hodnoty. Vendula cítí, že nezvládne současně bistro a péči o nemocnou Elišku. Reálně zvažuje, že bistro zavře. To se však nelíbí Máriovi ani Lumírovi. Neměla by to takhle snadno vzdávat. 

Karla smutní nad odjezdem Bruna 

Karla není jen Brunova sestra. Je jako jeho máma. Vychovávala ho po tragické nehodě jejich rodičů, a proto jí není lhostejné, že Bruno odjíždí na celý dlouhý rok do Dánska. Ano, samozřejmě že za ním mohou s Kryštofem a dětmi jezdit. Ale to není to samé, jako Bruna nacházet den co den tady v Coolně. Bez Bruna už Coolna jednoduše nebude tím, co bývala. Karla Brunovi Báru samozřejmě přeje a také štěstí. Nemůže si však pomoct a je z toho přinejmenším rozladěná. Hlavně, že si dala dohromady svou vlastní rodinu. Protože kdyby se s Kryštofem nakonec rozvedla a pokračovali by ve střídavé péči, byl by Brunův odjezd mnohem smutnější.

Zdroj článku:
  • Autorský text