Kvíz: Detektiv Magnum si žije luxusním životem a vybírá si, které případy převezme

Kvíz: Detektiv Magnum si žije luxusním životem a vybírá si, které případy převezme
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jistě si všichni vzpomínáme na detektiva Magnuma. Toho detektiva, který byl trnem v oku správce, avšak jakmile měl řešit případy, vždy věděl, kam se podívat. Postupem času ani ten správce panství, v němž detektiv pobýval, nebyl tak nevrlý, jak se původně zdál.

Celým jménem Thomas Sullivan Magnum IV, soukromý detektiv, žije v penzionu v panství Robin´s Nest na Havaji. Majitel panství ho požádal, aby se u něho ubytoval. Zprvu se zdá, že se jedná o pouhou protislužbu za dobrý skutek z minulosti, avšak postupně se odkrývá, že se za tím skrývá něco mnohem vážnějšího.

Soukromý detektiv Magnum žije spokojeným životem, avšak jeden člověk mu kazí jeho dokonalý život – je to bývalý seržant Jonathan Quayle Higgins III. Nyní se živí jako správce panství a není s ním rozumná řeč. A pochopitelně také nepříliš lísaví pejsci, dobrmani Zeus a Apollon, nevítají nového nájemce příliš vřele.

Na druhou stranu, pan Magnum má své luxusní auto a nežije si vůbec špatně. Bohužel právě Higgins, s nímž musí smlouvat, co si může dovolit dělat, mu dělá ze života peklo. Kdykoli chce využít něco extra, co se v panství nachází, musí mít souhlas správce.

Naštěstí nic netrvá věčně, a tak, jak seriál pokračuje, se mezi rivaly začne utvářet nikoli přátelské pouto, ale respekt z toho druhého, což vede k příjemnějšímu pobytu v panství pro oba zúčastněné. Vztah mezi Magnumem a Higginsem se stal natolik populárním, že značná část příběhu v dalších sériích byla věnovaná právě jim dvěma.

Mimo Higginse jsou důležité postavy také Theodore Calvin, který se častokrát nechává přesvědčit, aby ho svezl helikoptérou, a člověk, kterému se často říká pouze Rick, avšak jeho jméno je Orville Wilbur Richard Wright, který se hodně stydí za své křestní jméno Orville. A má pro to své důvody.

Začínáte si onen seriál opět vybavovat? Rovnou se vrhněte na náš kvíz, který je tomuto legendárnímu seriálu věnován. Na kolik otázek dokážete odpovědět správně?

Díky tomuto seriálu nám opět byla odhalena práce detektivů. Zápletky rozhodně stojí za to, abychom tento seriál sledovali od začátku do konce. Celý příběh nám postupně odhaluje blízkou minulost, a to včetně toho, co pachatele vedlo ke spáchání občas až příliš závažných činů. Nikdo, kdo tento seriál viděl, nelituje takto stráveného času. Scénárista si dal hodně záležet a společně s ostatními se podílel na zrodu nezapomenutelného seriálu o detektivovi Magnumovi, po kterém je celý seriál pojmenován.

To, zda se vám seriál líbil, nebo se naopak netrefil do vašeho vkusu, pochopitelně záleží jen a jen na vás. To však nic nemění na tom, že se těšil velké oblíbě a hodně z nás na něj nedá dodnes dopustit.

Zdroje článku: