Deník Bridget Jonesové (2001): S hlavní herečkou se kvůli přibírání na váze dokonce rozešel její partner

Deník Bridget Jonesové (2001): S hlavní herečkou se kvůli přibírání na váze dokonce rozešel její partner
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Deník Bridget Jonesové, kde si hlavní roli zahrála Renée Zellweger, se nesmazatelně vepsal do mysli všech nezadaných třicátnic, které si nepřejí být nalezeny okousány od vlčáků. Kdo se s hlavní hereckou postavou rozešel během doby, kdy pro roli přibírala na váze, a jak vznikl nezapomenutelný svetr se soby?

Rozchod kvůli váze

Renée Zellweger byla v době před natáčením filmu pořádná kočka, ale pro roli potřebovala pár kilo přibrat. A to dokonce více než deset! Její tehdejší přítel Jack White se podle jejích slov kvůli významnému přibrání s herečkou rozešel. Renée se pak mohla o to více ponořit do role, kterou ztvárnila výborně. Po konci natáčení přebytečná kila shodila, a našla si pořádného chlapa pro život. Do hubnutí se vrhla se skutečnou vervou, protože shodila rovnou 20 kilo. Z Renée se stala ještě větší kost.

Zaměstnala se ve vydavatelství

Než se vrhla na ztvárnění role snaživé redaktorky, nechala se Renée zaměstnat na čas v jednom z anglických vydavatelství. Podle svých slov proto, aby skutečně zjistila, co práce obnáší. Také se během této práce dokonale potrénovala v britském přízvuku, takže jen málokdo během sledování filmu poznal, že je původem z Texasu.

Jak vznikl svetr se soby?

Tvůrci filmu se po natáčení nechali slyšet, že aby filmový pan Darcy, kterého hraje Colin Firth, vypadal dostatečně směšně, napadlo je obléci mu svetr se sobem. Přitom vyzkoušeli několik variací, a až teprve když měl sob dost výrazné parohy a natvrdlý výraz, byli spokojeni. Vznikl tak výborný nápad, jak z úspěšného právníka vytvořit přitroublého „mamánka.“

Deník Bridget Jonesové patří mezi oddechové komedie, u kterých si uvědomíte, že není nutné mít míry gazely, aby o vás muži stáli.