Clint Eastwood: U nás máme „nesmrtelnou Bohdalku“, za velkou louží tuto roli přebírá Clint Eastwood

Clint Eastwood: U nás máme „nesmrtelnou Bohdalku“, za velkou louží tuto roli přebírá Clint Eastwood
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Ten se už v roli herce buď trochu nudil, nebo už možná nechce, aby mu někdo v čtyřiadevadesáti letech říkal, jak má hrát. Světu se chystá představit svůj možná už poslední režisérský počin.

A bude to opravdu stylově tam, kde se jako režisér představil se svým nejvýdělečnějším filmem Americký sniper, který se může chlubit s tržbami přes půl miliardy dolarů. Herec, který možná našel recept na dlouhověkost, se chystá představit thriller Juror #2 s Nicholasem Houltem v hlavní roli.

Světová premiéra „Porotce č. 2"  Clinta Eastwooda uzavře 38. ročník AFI Festu 27. října v čínském divadle TCL. Společnost Warner Bros také stanovila omezené uvedení filmu do kin na 1. listopadu.

Porotce č. 2 sleduje rodinného muže Justina Kempa, který, zatímco slouží jako porotce ve vysoce sledovaném procesu s vraždou, se potýká s vážným morálním dilematem. Tím by mohl ovlivnit verdikt poroty a potenciálně odsoudit, nebo osvobodit obviněného vraha. Kromě Nicholase Houlta se ve filmu představí Toni Collette, JK Simmons, Chris Messina, Gabriel Basso, Zoey Deutch, Cedric Yarbrough, Leslie Bibb a Kiefer Sutherland.

Filmy z prostředí amerických soudů jsou pro diváky hodně atraktivní už jen pro samotný soudní systém, který je odlišný od toho našeho. Clint Eastwood se tak se svou dlouhou kariérou rozloučí určitě ve velkém stylu. Ale možná si řekne za pár let, že by mohl ke své první stovce divákům nadělit další zajímavý příběh.

Věděli jste, že…

  • V jedenadvaceti letech spadl s letadlem do moře a zachránil se i s pilotem, když uplaval 3 kilometry.
  • Ve všech filmech, kde hrál, trval tvrdošíjně na tom, že si všechny scény natočí sám.
  • V 80. letech se rozhodl vstoupit do komunální politiky, aby se mohl stát starostou města Carmelu, ve kterém žil a měl restauraci. Vadilo mu, že město bránilo rozšíření jeho restaurace a také to, že platila nesmyslná vyhláška, že se nesměla veřejně konzumovat zmrzlina. Volby vyhrál a zrušení zákazu konzumace zmrzliny bylo jeho velkým vítězstvím. Politika ho však natolik znechutila, že už v dalším období nekandidoval.
  • Filmy, kde je Eastwood v pozdějším věku v roli herce či režiséra, mají jisté specifikum. Většinou neboří pokladny kin první víkend. Jeho diváci jsou však věrní a nakonec ty požadované tržby udělají. Jen si dávají na čas.
  • V dnešní době, kdy dochází nápady na nové filmy, se seriózně zvažuje, že se natočí remake filmu Pro hrst dolarů, který je spjatý nejen s Eastwoodem, ale i s hvězdným jménem režiséra Sergia Leoneho. Problém je v tom, že najít nového Eastwooda může být nadlidský úkol.