Chyby v seriálu Okresní přebor: Záhadné výhry na automatech a kouzelně doplněné pivo

Chyby v seriálu Okresní přebor: Záhadné výhry na automatech a kouzelně doplněné pivo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál Okresní přebor je perlou mezi českými seriály ze sportovního prostředí, o tom není sporu. I v něm se ale bystrým divákům podařilo objevit řadu úsměvných chyb. Pobavte se s námi nad těmi, o kterých ještě nevíte.

Jedni se tomu smějí, druzí se v tom vidí

Komediální seriál Okresní přebor z fotbalového prostředí byl natočen v roce 2010 a dodnes patří k nejoblíbenějším a nejlépe hodnoceným českým seriálům na ČSFD, kde si aktuálně drží krásných 82 % i přesto, že se jako mnoho jiných nevyhnul několika zjevným pochybením.

Má šestnáct epizod, v nichž pozorní diváci postupně objevili minimálně čtrnáct chyb. Všimli jste si jich také? Nebo jsou pro vás tyto drobné nešvary úplnou novinkou? Tak nebo tak jistě uznáte, že nijak zvlášť neubírají na kvalitě tohoto klenotu z dílny režiséra Jana Prušinovského a scenáristy Petra Kolečka, jenž nás i po letech baví.

„Skvěle natočený seriál z prostředí vesnické kopané, která však má k fotbalu hodně daleko. Humor založen na typických vesnických a hospodských vtípcích, do kterých se někdo, kdo přesně ví, jak tady tyhle věci probíhají ve skutečnosti, dokáže vžít a naplno si ho užít. Ten, kdo má rád fotbal, pivo a obraz češství, je zde na správném místě,“ hlásá například jedna z nejnovějších recenzí.

Český klenot. Prušinovský se mi naprosto trefil do vkusu. Scénář opravdu vtipný, prošperkovaný hláškami a dialogy. Druhá věc, která je naprosto perfektní, jsou herci. Vetchý tam každý díl řádí, ať už na hřišti nebo mimo něj. Ale téměř všichni hrají perfektně, člověk by nevěřil, že se z takového námětu dá vytvořit něco tak skvělého.

Pletou se nohy i dresy

Navzdory tomu, že si mnozí z nás na tento seriál nechtějí nechat sáhnout, se určitě všichni rádi pobavíme u několika zábavných přešlapů. Hned v první epizodě nazvané Pohřeb si třeba můžete všimnout, že Áda Větvička (Leoš Noha) přistoupí ke stolu štamgastů a pozdraví je stylem „Zdar, chlapi.“ Učiní tak s příkladným „R“, ačkoli je známý vadou řeči. Tomuto šťastlivci se mimochodem v téže epizodě podaří vyhrát na hracím automatu, ale v následujícím záběru je vidět, že válce nemají výherní kombinaci. Ten chlapík snad musí být kouzelník!

O tom, že se v hospodě čaruje, svědčí i samovolně se doplňující pivo ve čtvrté epizodě Jesle. Jarda Kužel (David Novotný) zde dopije svůj lahodný mok těsně po předsedovi Vorlovi (Luděk Sobota) a odejde, ale v dalším záběru bude mít předseda pohár opět poloplný. Klikař.

Také Jakub Kohák, jenž si v seriálu zahrál a zároveň ho spolurežíroval, se dopustil drobného přešlapu, když si v sedmé epizodě Kopačák coby brankář Karel zkoušel kopat penalty. Řekl u toho: „Tak pojď, levačka“, ale vykopl pravou nohou.

Zaměňují se nejen nohy, ale i dresy hráčů. V předposlední patnácté epizodě Svatba na samém konci nastupuje Jirka Luňák (Ondřej Vetchý) do zápasu v drese s číslem patnáct, ale na začátku další epizody bude mít v kabině po zápase dres s číslem dva. Že by se mezitím stihl převléknout? Až se příště budete dívat, zkuste objevit další zajímavé nesrovnalosti.

Zdroje článku: