Tyto chyby jsou tak dokonalé, že je tvůrci záměrně ponechali ve filmech

Tyto chyby jsou tak dokonalé, že je tvůrci záměrně ponechali ve filmech
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Při natáčení filmů se tvůrci občas dopouštějí chybiček. Když si toho všimnou, scéna se obvykle natočí znovu a bude to, jako by k žádnému pochybení nedošlo. Některé přešlapy se ale ukážou být natolik dobré, že se je rozhodnou ve filmech ponechat. Vybrali jsme pro vás některé z nejzajímavějších.

Ruka pořezaná o rozbité sklo

Ve filmu Slídil (2014) hraje Jake Gyllenhaal sociopata Loua Blooma, kameramana, který udělá téměř cokoli, aby se ujistil, že má perfektní záběr. I samotný herec je ochotný zajít do extrému, aby dosáhl co nejlepší scény, ačkoli samozřejmě není zdaleka tak psychotický jako ztvárněná postava. Bez ohledu na to se během natáčení do jedné situace ponořil natolik, že si pořezal ruku o rozbité zrcadlo.

Původně měl udeřit do zrcadla, do něhož se díval, a zároveň dostat záchvat vzteku, ale nakonec narazil příliš silně. Podle The Hollywood Reporter potřeboval několik stehů a zbytek filmu dotočil se zraněnou rukou. Výsledná scéna byla tak intenzivní, že zůstala ve finálním sestřihu.

Mimochodem, scéna s rukou pořezanou o rozbité sklo neměla být, ale nakonec byla také ve filmu Nespoutaný Django (2012). Leonardo DiCaprio si během intenzivního monologu rozřízl ruku poté, co omylem udeřil pěstí o sklenici. Ačkoli byl vážně zraněn, dokončil scénu, a v jednu chvíli ho můžeme vidět, jak si z ruky vybírá střepy. Krev vycházející z rány ho ukázala jako skutečně šíleného majitele plantáže.

Zapomenutá replika Bena Stillera

Kdo by neznal Zoolandera (2001), jednu ze slavných komedií s oblíbeným Benem Stillerem v hlavní roli? Ten během natáčení proslul tím, že zapomněl svoji repliku, a stvořil tak vskutku památný okamžik. Ve filmu se ukazuje, že mužští modelové stáli za každou velkou politickou vraždou za posledních 200 let, a Stiller se při procházení hřbitovem nevinně ptá: „A proč mužští modelové?“ Poté je vysvětleno, že tito muži nemyslí sami za sebe a jsou ve špičkové fyzické kondici, což z nich dělá dokonalé zabijáky.

Ben Stiller zapomněl na následující větu a jednoduše zopakoval tu předchozí: „Ale proč mužští modelové?“ a ostatní herci byli upřímně zmatení, přesto schopní záběr dokončit. David Duchovny nezaváhal a přihrál mu příhodnou odpověď. I když tedy byla replika špatná, seděla ke Stillerově postavě tak dobře, že si ve filmu našla trvalé místo a dodala mu veselý moment.

Zlomené prsty na nohou

O této situaci jste už pravděpodobně slyšeli, pokud patříte k fanouškům filmové trilogie Pán prstenů. Ve druhém díle nazvaném Dvě věže požádal herec Viggo Mortensen o možnost provést sám mnoho kaskadérských kousků. Mistr šermu ve filmu ho označil za nejlepšího šermíře, jakého kdy trénoval. Důkazem toho je Společenstvo Prstenu, kde Mortensen odrazí nůž, který po něm hodil uruk-hai (česky také skuruti nebo skurut-hai). Jednalo se o skutečné krytí, protože kaskadér, jenž hodil nůž, špatně odhadl cíl a mrštil jím do hercova obličeje.

Nás nicméně zajímá scéna ze dvojky, kde zoufalý Aragorn kopne do skřetí helmy v domnění, že Smíšek a Pipin byli zabiti. Kop byl plánovaný, ale při čtvrtém pokusu vydal herec nejsilnější výkřik. Teprve později herci a štáb zjistili, že si Mortensen zlomil dva prsty na noze.