Chyb v kultovním sitcomu Hospoda není málo, přesto se k němu rádi vracíme každé léto

Chyb v kultovním sitcomu Hospoda není málo, přesto se k němu rádi vracíme každé léto
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Legendární herci stárnou a postupně nás opouštějí, ale třeba právě v oblíbeném sitcomu si je můžeme zas a znovu připomínat a smát se spolu s nimi u veselých příhod z útulné pražské hospůdky. Neobešlo se to bez chyb, ale ani ty Hospodě na kouzlu neubírají.

Srdeční záležitost plná výtečných herců

Do naší hospůdky vedou jen tři schůdky… Kdo by neznal tuhle veselou písničku a kultovní sitcom, k němuž se váže? Koneckonců ho můžeme na obrazovkách TV Nova vídat pravidelně o každých letních prázdninách v čase, kdy obvykle běží nekonečný seriál Ulice. Ten však mívá přes léto zaslouženou přestávku ve vysílání.

Nastává tak příležitost pro Hospodu, zábavný seriál o dvaapadesáti epizodách přinášejících humorné příhody štamgastů. Ačkoli si na Česko-Slovenské filmové databázi vydobyl jen 60 %, zaujímá 132. příčku v žebříčku nejoblíbenějších seriálů všech dob a řada fanoušků se k němu s nostalgií ráda vrací rok co rok, přestože mnohé zlidovělé hlášky by už mohli odříkat nazpaměť. Hospoda zkrátka nikdy nenudí, ani po těch cca osmadvaceti letech od natočení, o čemž svědčí také vcelku nové recenze. Pravda, ne všechny hýří nadšením, ale i ty méně radostné dovedou ocenit klady seriálu.

Tento seriál je pro mne legendární srdcovka plná skvělých herců. Motiv Hospody s Petrem Nárožným v čele mě při prvním sledování zcela uchvátil a tento seriál je pro mě číslo JEDNA.

„Skvělý seriál, který je s každým dalším zhlédnutím lepší a lepší.“

Opravdový herecký koncert mnohých skvělých herců, ale některé díly jsou díky hloupému ději, scénáři a dialogům opravdu hodně nepovedené a dost špatné. Většina je ale naštěstí z toho lepšího, co kdy jaký český komediální seriál nabídl.

Když se mikrofon zatoulá do záběru

Ať už si o jednotlivých příbězích Hospody myslíme cokoli, musíme uznat, že jsou plné chyb. Jenom na ČSFD.cz jich bystří diváci postupem času nashromáždili neuvěřitelných 88 a kdo ví, jestli by se nedaly objevit další. Přibližně osmnáct z nich pochází z první série, kterou lze v tomto smyslu označit za povedenější. Projděte si s námi některé z nich a zjistěte, zda jsou to pro vás staré známé věci, anebo něco, co vaší pozornosti dosud unikalo.

Začneme jednou ze zcela evidentních a až nesmyslných věcí. Určitě jste si také všimli, že ve 13. epizodě Růžička se žena z inzerátu, na kterou Tomáš Babula (Bronislav Poloczek) čeká v hospodě, jmenuje Hedvika. Všichni si ji spletou se sympatickou mladou dámou, která se ale hned po příchodu představí jako Helena. Proč tedy nikomu nedošlo, že se jedná o omyl?

V epizodě číslo 24 nazvané Bomba pak svérázný kuchař Kachna jasně říká, že má modrou knížku. Kdo si tuto informaci zapamatoval, musel se hodně divit, když za něj ve 32. díle Záskok přijal Jarda Dušek (Petr Nárožný) náhradu kvůli tomu, že Kachna (Josef Dvořák) byl na vojenském cvičení. Samozřejmě za předpokladu, že se nejednalo o jeden z Duškových žertíků.

Častou chybou je také viditelný mikrofon. Hned v prvním díle Závěť přibližně v 17. minutě, když Jarda stojí za pultem, můžete na zdi zahlédnout jeho stín. O tři minuty později se mikrofon mihne v levém horním rohu. Do záběrů se vetře rovněž v epizodách Nález, Obránci, Stávka, Prvorodič nebo Schůze.

Zdroje článku: