Chyby v oblíbeném seriálu Chalupáři: 7. epizoda s výletem do Prahy je na ně věru bohatá

Chyby v oblíbeném seriálu Chalupáři: 7. epizoda s výletem do Prahy je na ně věru bohatá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je skoro škoda, že Chalupáři se nedočkali dalšího pokračování a místo léta nám nedopřáli třeba pár epizod v zasněžené zimě. Ale možná je dobře, že skončili v nejlepším po jedenácti epizodách, ve kterých se tvůrcům i tak povedlo nasekat neskutečné množství chyb.

Na chyby jsou Chalupáři opravdu štědří

Když se na televizních obrazovkách zase po roce objeví seriál Chalupáři, člověk už s jistotou ví, že léto je opravdu tady. Jakou větší idylku si v horkém prázdninovém dni můžete vychutnat, než když se uvelebíte na gauči a pustíte si ty krásné výhledy na venkovskou krajinu v doprovodu líbezné hudby? Nemluvě o známé úvodní písni, která naopak nabíjí energií a vybízí k pohybu. Když máš v chalupě orchestrion… Ta vám bude znít v hlavě ještě dlouho poté, co dokoukáte poslední epizodu.

Bylo by hezké, kdyby seriál nabídl veselé příhody soustředěné také kolem vánočního období a oblíbených tradic, ale zřejmě by to vedlo také k dalším nesmyslným situacím a chybám z nepozornosti, kterých máme už tak k dispozici víc než dost. Nyní se zaměříme na několik posledních epizod, protože snad ani jedna se bez chybiček neobešla.

Náhradní šofér, nepolíbená ruka a rychleschnoucí oděv

Začněme třeba sedmou epizodou Romeo z autobusu, v níž obyvatelé Třešňové vyrážejí za krásami hlavního města. Zahrnuje minimálně osm chyb, které nashromáždili pozorní diváci na Česko-Slovenské filmové databázi. Zmiňme alespoň ty nejzábavnější.

K jedné dojde ještě předtím, než autobus vyrazí na cestu. Řidič Tonda Čihák vybízí cestující, ať si nastoupí, a sám vejde do autobusu jako poslední. Vůz ale nastartuje předtím, než bude uvnitř. Zřejmě je to tím, že Vladimír Menšík neuměl řídit autobus a byl zastoupen profesionálem. V jednu chvíli tak můžeme vidět Menšíka před autobusem a šoféra za volantem. Později při záběru na Tondu a paní Mílu (Alena Vránová) si z předního okna můžete všimnout budov okolo dálnice, ale při pohledu na ostatní cestující jsou z oken vidět jen stráně a stromy.

V podstatě všechny chyby v tomto díle se točí kolem Tondy a jeho ženy Aničky (Gabriela Vránová). Ta si na vyhlídce postěžuje, že Tonda políbil paní Míle ruku, přestože to neudělal. Mezi nejvtipnější scény patří ta, kde zuřivec Tonda spadne do vany. Je promočený na kost, jenže v dalším záběru při pobíhání Prahou a hledání manželky bude dokonale suchý.

Příliš rychlý soumrak a stín mikrofonu

Zbývající epizody nebyly na chyby zdaleka tak štědré, přesto se v nich dá najít pár humorných přešlapů. V osmé epizodě Režisér se Tonda ve společnosti zvědavých sousedek vydává za jasného dne k Bohoušovi (Josef Kemr). K nepříliš vzdálené chalupě však přicházejí až za tmy.

V deváté epizodě Náhradník se pak Bohouš s kamarádem Balabánem (Ilja Prachař) dopotácejí na ubytovnu, a když si povídají ve vstupní hale, je za nimi na stěně vidět stín mikrofonu. Všimli jste si nějakých dalších chyb v oblíbeném seriálu?

Zdroje článku: