Chyby v 1. epizodě legendárních Chalupářů: Se septikem se počítá, ovšem výhledově

Chyby v 1. epizodě legendárních Chalupářů: Se septikem se počítá, ovšem výhledově
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Chalupáře musel vidět snad každý milovník komediálních seriálů a mnozí v nich určitě zaznamenali řadu chyb. Ani první díl se neobešel bez omylů a přešlapů, které ale vlastně také pobaví, a kdo ví, možná že příště objevíte nějaké další.

Jeden z nejlepších seriálů československé výroby

Je tomu téměř padesát let, co světlo světa spatřil komediální seriál Chalupáři o jedenácti zábavných epizodách ze života městského člověka Humla a vesnického všeumělce Bohouše, kteří se spolu snaží nějak vyjít v jedné sešlé chaloupce v obci Třešňová nedaleko Prahy. Po večerech si vyprávějí historky a k tomu jim vyhrává orchestrion, zatímco za dne prožívají nejrůznější dobrodružství mezi svéráznými vesničany.

Nestárnoucí seriál z pera Františka Vlčka staršího a Václava Pavla Borovičky, který se vrací na obrazovky ČT se železnou pravidelností každé léto, si na Česko-Slovenské filmové databázi vydobyl krásné hodnocení 84 %, aktuálně je 62. nejoblíbenějším a 224. nejlepším seriálem všech dob. Až by mnohé z nás zamrzelo, že se mu nedostalo více epizod, ale jak se říká, v nejlepším se má přestat. Podívaná dosud sbírá nové a pozitivní recenze svědčící o tom, že Chalupáři neztrácejí kouzlo ani pro dnešní generace.

„Jako hrdý majitel trika v cihlové barvě s Evženem a Bohoušem na hrudi musím ještě vyhlásit pátrání po nějakém pěkném orchestrionu.“

Tenhle seriál bez zaváhání zařadím do top deset nejlepších seriálů československé výroby a fakt se u toho nebudu ani červenat.

Pochybná jízda Prahou a obrácené hodinky

Na to, že se jedná o vcelku krátkou záležitost, nasbírali Chalupáři během natáčení překvapivé množství chyb. Pohotoví diváci na ně samozřejmě neváhali upozornit. Možná jste si některých taky všimli hned v úvodní epizodě s názvem Chudák dědeček.

Rodilým Pražanům, kteří znají hlavní město jako své boty, jistě není třeba říkat, že taxi, z něhož vystupuje Huml (Jiří Sovák) a jeho zeť Siola (Josef Vinklář), jelo opačným směrem, než mělo. Projíždí Václavským náměstím a okolo muzea k rozhlasu, načež přijde záběr z Dlouhé ulice na Starém městě. Auto ale jelo směrem na Vinohrady, tedy opačně.

Právě Siola se dopouští další úsměvné chyby, když mezi 18. a 20. minutou této epizody hovoří s taxikářem Mrázkem přes okno automobilu. Po celou dobu má hodinky nasazené obráceně, tzn. broušeným kovem nahoru a sklíčkem dolů.

Těžko pak říct, zda se jedná o chybu tam, kde předseda Mrázek (Josef Větrovec) upozorňuje Humla, budoucího nového majitele chalupy, že bude zapotřebí udělat septik. Ačkoli se Evžen kasá, že to nebude žádný problém, k opravě nikdy nedojde. Zřejmě s ní bylo počítáno pouze výhledově.

Jakých dalších nesrovnalostí jste si při koukání na Chalupáře povšimli? Ačkoli, kdo by hledal chyby, když je mnohem lepší se u seriálu uvolnit, kochat a bavit?

Zdroje článku: