Kvíz: Chalupáři – letní série jemného humoru a soužití napříč generacemi

Kvíz: Chalupáři – letní série jemného humoru a soužití napříč generacemi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Letní komediální příběhy ze života běžných občanů ze sedmdesátých let. Humorné scénky, nezapomenutelné hlášky a příjemná esence prázdninových dní na venkově. Díky hvězdnému obsazení je legendární seriál tak populární. To jsou Chalupáři.

Dokonalá harmonie venkova i peprné situace v lidském soužití

Jemný a laskavý humor tohoto ryze letního seriálu jistě utkvěl v srdci nejednoho československého diváka. I po letech se k němu rádi vracíme, zejména o prázdninách, kdy je letní nálada podpořena na maximum. Ústřední postavy v podání Jiřího Sováka a Josefa Kemra jsou úžasnou symbiózou městského člověka versus toho vesnického. Několikadílný seriál Vás zavede do denních a mnohdy vyostřených situací až po dokonalý smír a přátelství dvou starších mužů žijících pod jednou střechou.

Evžen a Bohouš, rivalové i přátelé

Nečekané přátelství, které spojí dvě odlišné nátury, zapříčiní právě obyčejná chalupa na venkově. Cholerický a výbušný Evžen z Prahy coby nový majitel chalupy se setkává se svým novým podnájemníkem Bohoušem, pracovitým, laskavým a přátelským mužem se srdcem na dlani. Tyto dva odlišné vesmíry se po několika peripetiích nakonec spojí v dokonalou harmonii, kterou jim celá vesnice závidí.

Neobyčejné příběhy lidskosti a humoru

Ať už řeší komplikované spory o ženu (Jiřinu Bohdalovou), kde hraje žárlivost ústřední roli, ochotnické zájmy, rybaření, nebo svatbu rodiny, vždy je o nenucenou zábavu postaráno. Grandiózní herecké výkony nic nepředčí a divák musí být naprosto oslněn. S lehkostí přejde od hádek po toleranci, porozumění a vzájemnou harmonii.

Perličky z natáčení

  • Každý díl seriálu se točil pouhých 10 dnů.
  • Herce vozil na každý natáčecí den taxík, což bylo pro tamní obyvatele něco jako rarita.
  • Titulní píseň Waldemara Matušky byla až do roku 1989 uváděna pouze instrumentálně, a to kvůli emigraci zpěváka do USA.
  • Hlavní postavy si přišly (na tehdejší dobu) na úžasný honorář 70.000 Kčs.

Pojďte si s námi vyzkoušet kvíz. Na kolik otázek dokážete správně odpovědět?

Premiéra roku 1975 odstartovala téměř každoroční sledování tohoto seriálu, u kterého si rádi odpočineme a nasajeme jedinečnou energii venkova s poklidnou atmosférou. Necháte se také zlákat alespoň jednou epizodou, při které příjemně zrelaxujete a vychutnáte si herecké výkony známých československých herců?

Zdroj článku:
  • Autorský text