Výměna manželek: Strach, když dítě nepřijde ze školy, už nechce Romana nikdy zažít

Výměna manželek: Strach, když dítě nepřijde ze školy, už nechce Romana nikdy zažít
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Temperamentní Romana je doma generál a její rodině to vyhovuje, dokonce přítel a syn to vyžadují. Romča toho stihne hodně za deset dní i v náhradní rodině. Jenže její nový režim asi nebude mít po jejím odjezdu dlouhého trvání. V bytě, kde žije sedm lidí se bydlení a výchova moc neřeší.

Rodina rázné Romany

První rodina žije ve vlastním bytě 2+1 v Moravskoslezském kraji, v Ostravě. Mamince Romaně je 47 let a pracuje ve firmě, která se zabývá výrobou stínicí techniky. Manželu Renému je 55 let a pracuje u technických služeb. Společně mají třináctiletého syna Kristiána a kočičku Reginu. Tento pár spolu strávil více než čtvrt století. Do Výměny se chtěl přihlásit René a Romana po 4 letech podlehla. Kasu rodiny drží maminka a zároveň je také vůdčí silou v domácnosti. Přítel i syn jsou zvyklí poslouchat.

Velká rodina Veroniky

Druzí účastníci dílu mají pronajatý byt 3+kk v Šumperku. Mamince Veronice je 30 let a je na mateřské dovolené. Partnerovi Renému je 46 let, je nezaměstnaný. Nejmladší dceři, Helence, je 9 měsíců. Samantě jsou 4 roky a nejstarší Natálii 10 let. Partneři jsou spolu 3 roky, vychovávají dvě děti z předchozího manželství a jedno společné. Mají také tři psy a jednoho králíka.

Udělá si tři děti a nemá na ně trpělivost?

zlobí se Romana.

Romana se nestačí divit, když zjistí, že v malém a skromně zařízeném bytě bydlí ještě bratranec Michal s přítelkyní. Dočasné bydlení se protáhlo na víc než osm let, ale všem to vyhovuje a žádné konflikty nevznikají. Veronika je ráda, že má s kým sdílet náklady na pronajatý byt a na jídlo.

Romana hned po příjezdu zhodnotí zvenku své dočasné bydlení na 10 dní slovem „králíkárna“. Po vstupu do bytu se jí nelíbí, že je tam vlhko a poměrně nepořádek. Na to, že jsou Veronika i René doma, by se o domácnost mohli starat lépe.

Hned první den nastane v rodině mírný chaos, protože Natálka nedorazí domů včas, jak má. Všichni se ji vydají hledat a zjistí, že si spletli čas, kdy malá končí ve škole, Renata zuří. Není to jediný problém, který s Natálkou vznikne. Má na noze bolestivou vyrážku a odmítá jít k doktorovi, protože ji její biologický táta strašil s injekcí.

Náhradní maminka ale vezme věci do svých rukou a druhý den se jí podaří vzít malou k doktorovi, kde dostane mastičku. Romaně se však vůbec nelíbí, že otec Natálku straší a ta potom lékařskou péči odmítá a má zbytečný strach.

Akční Romana také dokáže Natálku přinutit k tomu, aby se doma pořádně připravovala do školy. Její matka s ní trpělivost nemá a ani se nijak nesnaží holku k učení dostat. Romana to zvládla a z trojek ze školy byly najednou jedničky. Bohužel je Romaně jasné, že Veronika je moc pohodlná a přestože hodně věcí v domácnosti za ni dělá René, ani on zřejmě nemá dost trpělivosti, aby svéhlavou nejstarší dceru trochu ukáznil.

Veronika na dovolené

Po příjezdu do Ostravy konstatuje Veronika, že to tam zná, jelikož tam bydlí její nevlastní bratr. Náhradní mamince se byt poměrně líbí, nejen proto, že je větší než ten její. René bere první den Veroniku na procházku městem, aby věděla, kde bude deset dní žít, ale ji to úplně nezajímá. Doma se potom od náhradního tatínka dozvídá, že rodinnou kasu drží Romana. René si rád dopřeje, sám říká, že Romana je jeho pokladnička, a i díky ní se mu žije dobře. René je obrovský pedant na úklid, vždy po vaření potřebuje mít ihned vše uklizené, ale nedělá mu problém si to udělat sám, protože nechce nikoho buzerovat, ne vždy se to ale setká s pochopením u Veroniky.

René a Kristián nejsou moc nároční na stravu a vystačí si s těstovinami. Když se Reno dozví, že je Veronika vyučená kuchařka, těší se, co mu uvaří. Jídlo ale nakonec končí v koši. Veronika ještě dostane lekci, aby věděla, jak se má čistit sporák a umývat pánev, aby nebyla pořád mastná. Tím asi její nadšení něco dělat skončilo. Má tak vlastně dovolenou.

Žádné drama na konci se nekonalo, oba chlapíci byli rádi, že se jim ženy ve zdraví vrátily.

Zdroje článku: