Bridgertonovi letos na Netflixu vládnou a už se spekuluje, co bude dál

Bridgertonovi letos na Netflixu vládnou a už se spekuluje, co bude dál
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Seriál, který přišel v roce 2020, si dokázal vytvořit silnou základnu fanoušků. Ta se během let ještě zvětšila. Třetí série, která suverénně vede ve sledovanosti, je sice hodně odlišná od knižní předlohy, ale diváky nejvíce otravuje neustálé prosazování afroameričanů do výrazných rolí, přestože v knihách nic takového není.

V tvorbě Netflixu se z toho stává otravný zvyk. Jak vtipně jeden kritik na csfd.cz napsal, je to „prasení historie“. Pokud se ovšem divák přenese přes tmavou královnu, její čínskou dvorní dámu a podobné šílenosti, vyklube se ze seriálu klasická červená knihovna, na které se rozhodně nešetřilo. Jen pro srovnání, ve statistikách se uvádí, že u třetí osmidílné sezóny diváci celosvětově strávili přes 700 milionů hodin, zatímco hodně populární šestidílný mafiánský seriál Griselda má pouhých 380 milionů hodin.

Třetí sezóna seriálu Bridgertonovi (Bridgerton) byla velmi očekávaná a navázala na obrovský úspěch prvních dvou sezón. Fanoušci už vědí, že je seriál založený na knižní sérii spisovatelky Julie Quinn a sleduje životy členů londýnské vysoké společnosti v období regentské Anglie.

Třetí sezóna se zaměřila na příběh Colina Bridgertona a Penelope Featheringtonové, což je změna oproti původní knižní předloze. Podle knihy měla být třetí sezóna věnována příběhu Benedicta Bridgertona, ale tvůrci se rozhodli přeskočit na čtvrtou knihu literární série, která se zaměřuje právě na vztah mezi Colinem a Penelope.

(Herečka, která hraje Penelope, má už 37 let. Možná to byl důvod, proč se spěchalo s jejím příběhem.)

Penelope, která je také tajemnou drbnou Lady Whistledown, byla do Colina dlouho zamilovaná, zatímco on ji viděl pouze jako přítelkyni. Nakonec se jejich vztah konečně naplnil a oba herci si natáčení užívali, a to včetně milostných scén, které snad divák ani nechtěl vidět.

Ve třetí sezóně byla nově do role Francescy Bridgertonové přeobsazena herečka Hannah Dodd, která nahradila Ruby Stokes. Francesca zatím svůj prostor v seriálu moc nedostala, ale možná bude její příběh v některé z dalších sérii.

Vztah Eloise a Penelope prošel výraznou změnou poté, co byla Eloise hluboce raněná tím, že jí Penelope zatajila, že je Lady Whistledown.

Právě téma přátelství je silným nábojem seriálu a kromě milostných intrik a dobrodružství diváky láká na přátelské vztahy a pevné rodinné vazby.

A jak to bude dál?

Čtvrtá sezóna už je ohlášená na rok 2026 a měla by mít 6 epizod. Podle ukázky se tvůrci vrátí k obsahu třetí knihy a rozvinou příběh Benedicta Bridgertona. Jeho příběh není vůbec nudný. V knize se Benedict zamiluje do tajemné ženy, která se objeví na plese v masce a zmizí stejně rafinovaně, jako to udělala Popelka. Jde o Sophii Beckettovou, nemanželskou dceru hraběte, která pracuje jako služebná.

Je jasné, že tento vztah to nebude mít lehké, protože doba moc lásce dvou lidí pocházejících z rozdílných společenských poměrů nepřála. Navzdory tomu příběh může nabídnout hodně romantiky a klasické téma červené knihovny, kdy láska překoná společenské předsudky.

Je však možné, že další sezóna bude zaměřená i na někoho jiného. Vzhledem k silnému propojení postav Penelope a Eloise by se pozornost tvůrců mohla více zaměřit na Eloise, která představuje ženu s netradičním pohledem na svět a nehodlá se podvolit tradici a vstoupit do manželství jen proto, že se to od ní očekává.

Už teď je jisté, že i ve čtvrté sezóně mohou příznivci seriálu očekávat intriky, romantiku, nové lásky a bohatou výpravu, která představí další nádherné kostýmy a lokace.

Zdroje článku: