Co dnes dělá Brandon Walsh ze seriálu Beverly Hills 90210? Věnuje se rodině a charitě, na herectví ale nezanevřel

Co dnes dělá Brandon Walsh ze seriálu Beverly Hills 90210? Věnuje se rodině a charitě, na herectví ale nezanevřel
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Pamatujete na partu mladých přátel ze střední školy? Americký seriál Beverly Hills 90210 z devadesátých let se vryl do paměti téměř každému. Jednou z hlavních postav byl sympatický Brandon Walsh. Jak dnes žije jeho představitel Jason Priestly?

Herecká kariéra Jasona Priestlyho

Po Beverly Hills hrál ještě v mnoha filmech i seriálech. Úspěch zaznamenal v kanadských seriálech. Známý seriál je například Call Me Fitz, natáčený v letech 2010-2013, nebo Soukromé očko z let 2016-2021. Ale tak výrazné a zapamatovatelné role jako Brandon Walsh to nebyly. A tak pro mnohé zůstane tím čestným klukem z Beverly Hills.

V roce 2019 se ostatně k Beverly Hills ještě vrátil. Tvůrci natočili seriál s názvem BH90210, kde obsadili stejné herce, kteří se tak po 20 letech setkali v Los Angeles, aby oživili své vzpomínky. Místo nového vymyšleného příběhu z Beverly Hills přináší šestidílná série záběry toho, co se stane, když se staří přátelé, lásky i nepřátelé potkají po delší době.

A jak to má v osobním životě?

Jason Priestly se v roce 2005 oženil s Naomi Lowde, se kterou žije dones. Společně mají dvě děti a spořádaný rodinný život. Obě děti jsou narozené v červenci, takže nedávno oslavily narozeniny. Starší dceři bylo letos už 17 let, mladší syn oslavil narozeniny patnácté.

V životě se mu nevyhnuly ani dvě velmi vážné nehody. První se stala v roce 2002 během automobilového závodu v Kentucky Speedway, kdy narazil hlavou do zdi. Po autonehodě ukončil svou závodnickou kariéru. V roce 2015 při natáčení filmu Kód spadl z koně a poté skončil v nemocnici. Dnes už je naštěstí zdravý.

Kde dnes žije Jason Priestley?

Nedávno po téměř 30 letech opustil Hollywood a přestěhoval se do Nashville i se svou rodinou. Důvodem ke stěhování byly právě jeho dvě děti. „S manželkou jsme si prostě řekli – jestli se tam děti dostanou do školy, pojedeme do Nashvillu! A ejhle, oba se tam dostali, takže jsme se přestěhovali a líbí se nám tam.”

Prý si tam už zvykl a hádejte, co na Nashvillu oceňuje? Počasí! „Místo jednoho ročního období máme čtyři. V Los Angeles nevíte, jestli je duben, nebo říjen. Ale když víte, jaká je část roku, zdá se, že čas plyne trochu pomaleji,“ uvedl v pořadu E!.

A čemu se věnuje?

Jason Priestley se celý život věnuje charitě, podporuje Americkou nadaci pro výzkum AIDS nebo Nadaci pro děti postižené AIDS. Finančně podpořil také nadaci Waterkeeper Alliance, která se věnuje boji proti znečišťování oceánů a moří, dále ochraně zvířat a mnoha dalším tématům. Teď po přestěhování má na charitu více času. 

Hereckým rolím se ale nebrání, naopak vyhlíží zajímavé herecké příležitosti, jen už nemusí pracovat tak ve velkém. Pravidelné finance mu přinášejí reprízy Beverly Hills 90210, rovněž také vlastní různé nemovitosti, a tak je o něj i o rodinu zkrátka postaráno.

Herce Jasona je možné sledovat na sociálních sítích, má Facebookovou stránku, kde už ale není aktivní. Aktuální je však jeho Instagram, který si podle všeho spravuje sám. Nepřidává aktuality každý den, ale pokud se u něj něco děje nebo se bude účastnit akce pro fanoušky, vždy o tom dává vědět. Občas informuje i o zajímavostech z rodiny, ale většinou Instagram plní pracovními novinkami.