Dnes večer: Susan Sarandon jako průkopnice vztahu zralé ženy s mladíkem ve filmu Bílý palác

Dnes večer: Susan Sarandon jako průkopnice vztahu zralé ženy s mladíkem ve filmu Bílý palác
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
V roce 1990 byla ještě americká společnost pohoršená, když si starší žena dovolila prožít milostný příběh s mužem, který by mohl být i jejím synem. Sympatická herečka, která je pověstná tím, že ráda loví mladší ročníky, se na roli skvěle hodila.

Nora a Max nehledali žádný milostný románek. Jen je osud svedl dohromady v době, kdy potřebovali trochu porozumění. Nora pracuje jako servírka v rychlém občerstvení s hamburgery, které nese název Bílý palác. Právě tam jí padne do oka mladý muž, ale v ten okamžik se ještě nic neodehraje. Osud má však s dvojicí jiné plány a potkají se opět v zapadlém nočním baru, kde hledají oba zapomnění. Oba si nesou na bedrech celou tíhu světa.

Nora se nedokáže vyrovnat se smrtí syna. Nechápe, proč se to stalo právě jí. Ani Max ničemu nerozumí. Je sice mladý, ale už je vdovcem. Myslel si, že s manželkou společně zestárnou, jenže autonehoda ukončila její život ještě dříve, než si mohli udělat pěkné plány na společný život.

Možná v sobě oba cítili tu bolest, a když v baru opadl počáteční ostych, zjistili, že by společně mohli na chvíli zapomenout na bolest, kvůli které se nemohou ani pořádně nadechnout.

To, co vypadalo jako příslib jedné vášnivé noci, se promění v něco hlubšího. Jenže jak brzy oba zjistí, vztah postavený jen na vzájemné přitažlivosti prochází turbulentním vývojem a nejen jejich odlišné pohledy na svět jim vztah komplikují. Musí se vypořádat i s předsudky všech lidí kolem sebe, protože přátelé i náhodní lidé, kteří jejich životy jen prochází, nemají pochopení pro vztah s velkým věkovým rozdílem, kde je starším z partnerů žena. Zatímco u mužů a mladých partnerek je věkový rozdíl společností tolerovaný, v opačném případě se okolí na takový vztah dívá jako na zvrácenost a obviňuje ženu, která už by „měla mít rozum“, že svedla nezkušeného mladíka.

Nora a Max pochopí, že budou muset na svém vztahu zapracovat, pokud jim má jejich nalezené štěstí vydržet.

Susan Sarandon

Suzan Sarandon
Suzan Sarandon | Zdroj: Popularimages / Depositphotos

Výrazná americká herečka je stále velmi aktivní, a to i přesto, že má 77 let. Kromě řady rolí na sebe upozornila svým přístupem ke stárnutí bez zásahů plastických chirurgů a také jako aktivistka bojující za ochranu životního prostředí.

I přes katolické vzdělání se rozhodla pro modeling a k herectví se dostala náhodou, když šla doprovodit na konkurs svého partnera. U nás si ji nejčastěji připomínáme jako jednu ze tří žen, které měly románek s roztomilým ďáblíkem v komedii Čarodějky z Eastwicku. Nezapomenutelnou roli vytvořila po boku Geeny Davis ve filmu Thelma a Louise a v romantickém filmu Malé ženy.

Sarandon byla vdaná za herce Chrise Sarandona v letech 1967 až 1979. Má tři děti: dceru Evu ze vztahu s filmařem Francem Amurrim a dva syny, Jacka a Milese, s Timem Robbinsem. S Robbinsem se rozešli v létě 2009 poté, co byli spolu 23 let.

Zdroje článku: