AZ-kvíz: Jednoduchá a zábavná soutěž nás těší už léta. Inspirovala i náš kvíz

AZ-kvíz: Jednoduchá a zábavná soutěž nás těší už léta. Inspirovala i náš kvíz
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Léta plynou, ale AZ-kvíz zůstává součástí našich obrazovek. Mnozí diváci ho sledují pravidelně už od devadesátých let a jiní ho mají jako příjemnou kulisu v pozadí ke každodenním činnostem. Zábavné rozptýlení přináší také náš kvíz.

Vědomostní soutěž AZ-kvíz odstartovala v brněnském studiu České televize roku 1997, ale ještě dnes dokáže pobavit i poučit a nalákat další zvědavé účastníky k souboji u pověstné pyramidy. Spojit tři strany trojúhelníku se může zdát jednoduché, ale není to jen tak. Abyste to dokázali, musíte umět strategicky myslet a mít všeobecný přehled. Otázky koneckonců zahrnují témata ze všech možných oborů a ani samotní moderátoři neznají jejich obsah předem.

„Soutěžní pořad sleduji pravidelně od devadesátek,“ píše věrná divačka. „Eva a Petr stárnou s grácií a neměnila bych. Procvičím mozek i znalosti.“

Tohle je soutěž česká a klasická. Jsem rád, že se ještě vysílá. Jednoduché a zábavné. Občas trochu bizarní, ale je to opět skvělý pořad do pozadí, případně když si chcete zamachrovat nad tím, že víte více než lidé v pořadu.

Tyto názory krásně shrnují důvody, proč se na AZ-kvíz dívat. Pokud si ale radši vyzkoušíte rovnou nějaký kvíz, jeden pro vás máme.

V případě, že vás kvíz nalákal na další, můžete se směle pustit třeba do tohoto kvízu nebo do těch, které se věnují jiným oblíbeným televizním soutěžím, jako je Na lovu.

Zdroje článku: