AZ-kvíz: Kdo má v oblibě známou televizní soutěž, neměl by si nechat ujít ani náš kvíz

AZ-kvíz: Kdo má v oblibě známou televizní soutěž, neměl by si nechat ujít ani náš kvíz
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kvízů pro pobavení a obohacení o zajímavé poznatky není nikdy dost, proto přinášíme další, inspirovaný populárním vědomostním pořadem AZ-kvíz, kde je třeba propojit tři strany soutěžního trojúhelníku. To v našem kvízu dělat nemusíte, ale bez správných odpovědí se neobejdete.

O neutuchající oblibě AZ-kvízu nelze pochybovat ani po téměř třiceti letech od začátků jeho vysílání. Za tu dobu jej navštívilo neuvěřitelné množství nadšených soutěžících všech kategorií a také řada známých osobností.

Dokonce i geniální lovci z Na lovu a Superlovu si v něm zasoutěžili, aby možná nevědomky nasbírali zkušenosti pro budoucí působení ve zmíněných pořadech. Např. Jakub Kvášovský známý pod přezdívkou Kalkulátor bojoval o vítězství nejen v AZ-kvízu, ale i v dalších televizních soutěžích, mj. Kde domov můj?, Chcete být milionářem?, Riskuj! aj.

Právě AZ-kvíz si ovšem drží titul nejdéle vysílaného pořadu tohoto druhu na území České republiky a těžko říct, jestli ho někdy ještě nějaký pořad v daném směru překoná. Jeho sláva dosáhla i do různých filmů a seriálů, ukázky z něj byly použity např. ve filmu Kobry a užovky nebo v seriálu Špunti na cestě. Není tedy divu, že se AZ-kvízem rádi inspirujeme i my při vytváření vlastních zábavných kvízů. Zkuste si třeba právě tenhle.

V zásobě máme celou řadu kvízů, v nichž si můžete zkusit odpovídat na otázky, které se vyskytly v AZ-kvízu. Pokud jste tedy chybovali při tom prvním, neházejte flintu do žita a pusťte se do jiného.

Zdroje článku: