AZ-kvíz: Pobavte se s oblíbenou televizní soutěží v našem nejnovějším kvízu

AZ-kvíz: Pobavte se s oblíbenou televizní soutěží v našem nejnovějším kvízu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Následující kvíz vás přenese do světa populárního vědomostního pořadu AZ-kvíz, který je součástí našich životů už sedmadvacet let. Pokud jste si za tu dobu nenašli příležitost se ho zúčastnit a vlastně o tom ani neuvažujete, třeba si rádi zkusíte alespoň naši zjednodušenou verzi.

Nestárnoucí AZ-kvíz se už od roku 1997 natáčí v brněnském studiu České televize a jeho název napovídá, že od soutěžících vyžaduje všeobecný přehled a co nejrozsáhlejší znalosti. Kromě toho je v souladu s hrací tabulí, jež má podobu trojúhelníku či pyramidy, na níž se zapeklité otázky schovávají za hracími políčky označenými písmeny abecedy.

Strategická hra, rozličná témata z nejrůznějších oborů, časový limit a napětí, to vše diváky nadále baví a láká do studia nové soutěžící. Ti ale budou k vítězství potřebovat i dávku štěstí, aby úspěšně propojili tři strany trojúhelníku a vytvořili souvislý řetězec.

Není to tak snadné, jak to vypadá, o čemž se přesvědčili i geniální lovci z rovněž populárního pořadu Na lovu. V AZ-kvízu se blýskl např. Kalkulátor, jenž tenkrát ještě nosil brýle a delší vlasy, anebo Belladonna, která by dnes svůj tehdejší výstup asi docela zkritizovala, jak ostatně sama uznala v rozhovoru. Vyzkoušejte náš kvíz a zjistíte, jak byste si vedli vy.

Pro zahnání nudy a získání nových zajímavých postřehů si s námi zahrajte další kvízy inspirované vědomostním pořadem AZ-kvíz. Čeká na vás i překvapivě náročná verze pro děti.

Zdroj článku:
  • Autorský text