Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone změnili svět akčních filmů a z věčných rivalů jsou přátelé

Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone změnili svět akčních filmů a z věčných rivalů jsou přátelé
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Legendární svalnatí hrdinové Arnold Schwarzenegger a Sylvester Stallone se vrací na scénu a zavzpomínají na časy, kdy soupeřili o slávu, role i ženy. Oba pocházeli z obyčejného prostředí a slávu si vybudovali dřinou a vytrvalostí. Možná právě vzájemná rivalita je hnala vpřed.

Divákům odhalí skutečný příběh dvou největších rivalů Hollywoodu, jejichž soupeření a přátelství formovalo filmový průmysl. Od soubojů na filmových plátnech až po osobní životní zvraty – ArnoldSylvester se nikdy nebáli postavit jeden druhému a ani těm největším výzvám. Co se však skrývá za jejich tvrdými slovy a kamennými výrazy? Tento dokument povypráví příběh o tom, jak jejich rivalita na vrcholu 80. a 90. let postupně přerostla v pevné přátelství, které trvá dodnes.

Diváci se mohou těšit na dosud nezveřejněné záběry, exkluzivní rozhovory a vzpomínky z natáčení, které zcela změní jejich pohled na tyto dvě akční legendy. TMZ dokázalo nemožné – přimělo oba titány, aby otevřeli svá srdce a odhalili neuvěřitelné příběhy o tom, jak se z nemilosrdných konkurentů stali nejlepší přátelé. Společně s nimi zažijete jejich vzestupy a pády a budete svědky jejich vzájemné podpory v těžkých chvílích.

Arnold a Sly poprvé společně usednou k jednomu stolu, aby upřímně pohovořili o své historii. Na Terminátora a Rockyho bude možné nahlédnout nejen skrze jejich mužná těla, ale také zevnitř. S diváky se podělí o zkušenost, jaké to bylo dominovat akčnímu žánru během zlaté éry hollywoodských trháků.

Kdo měl původně navrch a jak se museli vyrovnat i se svými nedostatky? Arnold dlouho zápasil s angličtinou, což odráží jeho první filmy, kde neměl moc textu a spíše než o hereckém výkonu by se mělo hovořit o předvádění kulturistikou vypracovaného těla. I později mu museli scénář upravovat tak, aby jednoduché dialogy zvládl.

Ani Sylvester neměl začátky lehké. Jazyk sice uměl, ale zase byl na akčního hrdinu hodně malý, což se muselo brát v každém filmu v potaz. Vybírali se i ostatní herci malého vzrůstu, muselo se hodně pracovat s různými záběry, pomáhala i stolička nebo vysoké podešve na botách.

Sylvester měl lepší start a hned v prvních letech kariéry ho extrémně zviditelnil Rocky (1976). Arnold sám uvádí, že se svému tehdejšímu rivalovi nemohl s výškou honorářů rovnat. O to více úsilí do své kariéry vložil.

TMZ INVESTIGATES je speciální dokumentární série produkovaná zpravodajským webem TMZ, který přináší zprávy o celebritách, jejich skandálech a o zábavním průmyslu. Pokrývá často kontroverzní témata a zahrnuje exkluzivní rozhovory i dosud nezveřejněné informace.

Už nyní na Voyo.

Zdroje článku:
  • Press kit TV Nova,
  • Autorský text