Dnes v Ulici: Vítek se bude snažit pochopit, co jeho ženu vede k pomáhání Bidrmanovi

Dnes v Ulici: Vítek se bude snažit pochopit, co jeho ženu vede k pomáhání Bidrmanovi
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vítek odhalí Iviny lži. Ta jaksi zapomněla na to, že je Viktor Bidrman padouch a že kvůli němu si poškramotila pověst a z rodinné kasy vytáhla přes tři sta tisíc korun. Vítek se snaží Ivě otevřít oči, ale ta se mu rozhodla vzdorovat. To si od ní Vítek vážně nezaslouží.

Vítek se cítí být zrazen svou vlastní ženou

Doteď si Vítek myslel, že společně se svou ženou táhne za jeden provaz. Byl pyšný na to, že se posledním událostem a mnohem dalším, které se staly v minulosti, společně postavili čelem. Ke své ženě cítí důvěru a i on se chová tak, aby mu mohla Iva důvěřovat. O to větší je pro něj překvapení, když se dozví, že mu Iva už dlouhé dva měsíce lže. Na fakt, že se něco děje, přivedla Vítka Ivina duševní nepřítomnost. Celý víkend byla na telefonu s Viktorem Bidrmanem. Vůbec jí nedošlo, že to může být nejen hodně nápadné, nýbrž pro Vítka také potupné. Vždyť na pravdomluvnosti si ti dva vždycky tolik zakládali. A teď mu jeho vlastní žena lže do očí.

Iva přiznává, že se dopustila daňového úniku

Vítek, který rád a detailně zpracovává rodinné účetnictví, si dovtípil, že mu žena neříká pravdu. Dopustila se daňového úniku, jinak by tisíce navíc pro Bidrmana neměla šanci ulít. Iva to přiznává a Vítek se tváří, jakoby se o něj pokoušel infarkt. Celou dobu Ivě naříká, jak ho Miloš naštval svou prací načerno za jeho zády a přitom jeho žena dělá úplně to samé. Tak tohle nečekal. Iva sice slibuje, že to dodatečně dodaní. Ale Vítkova důvěra je tatam. Zná vůbec Ivu? Má výmluvy jako pětiletá.

Vítek si zve Bidrmana k sobě domů

A protože má Vítek rád věci vyřešené, rovnou volá Viktora Bidrmana a domlouvá si s ním doma schůzku. Snaží se mu otevřít oči a trvá na tom, aby prodal auto a začal normálně žít. Viktor má však milion dětinských výmluv. Auto prodávat nehodlá, i kdyby to mělo znamenat, že v něm v zimě umrzne. A zatímco Vítek se dostává do ráže a dělá s Bidrmanem krátký proces, Iva v myšlenkách přemýšlí, kde má Michal spacák. Pak se pohádá s Vítkem, označí jej za necitu a vybíhá za Bidrmanem z domu. Vítek zoufale přes okno pozoruje, jak se mu omlouvá a půjčuje mu spacák jejich syna. Tak to je konec.

Vítek bude možná poskytovat poradenství ohledně investic

Vítkův den ale nebyl jenom katastrofa. Kromě zklamání z Ivy zažil záchvěv nových myšlenek. Díky Evženovi, kterému se na účtu povaluje Hanin milion, možná začne radit lidem, jak investovat. Tento nápad však ještě nerozvedl. Brání mu v tom Bidrman a jeho naivní žena, která by se slitovala nad každým. Není to tak dávno, co srazila a ošetřovala pana Kaštana. Teď domů pro změnu tahá rádoby fotbalovou hvězdu. Měla by s tím přestat a chovat se rozumně, jinak hrozí, že Vítek vyletí ze své kůže.

Zdroj článku:
  • Autorský text