Dnes v Ulici: Vendula bude chtít pro své bistro toho nejlepšího provozního a na Vojtu prasknou náušnice za dva tisíce

Dnes v Ulici: Vendula bude chtít pro své bistro toho nejlepšího provozního a na Vojtu prasknou náušnice za dva tisíce
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je jasné, že pro svůj podnik, který jste od píky vybudovali, chcete to nejlepší. A protože se Vendula nemůže naklonovat, řeší s Kateřinou svého zástupce. To Karla má jiné problémy. Vojta se zamiloval a je z toho jeden průšvih za druhým.

Karla má dojem, že na Luboše zapůsobila

Co se Vojtovy docházky týče, snaží se Karla udržet si zdravý nadhled. Ostatně je policejní vyšetřovatelkou, tak co by se rozčilovala s mírně hysterickou maminkou? Pravdou však je, že jen díky ní ví, že Vojta koupil své spolužačce zlaté náušnice za dva tisíce korun. Zatímco maminka Kolářová je z toho mírně v šoku a chce vysvětlení, proč se na její dceru Vojta tolik lepí, Karla si žádné pochybení nepřipouští. S Vojtou vše věcně probere. Rozhodne, že se předražené náušnice vrátí a vyberou se nové v adekvátní ceně. Koneckonců zlaté náušnice jsou jen vyústěním Lubošovy stařecké demence nebo jiné choroby. Teď má možnost si s ním promluvit a doporučit mu lékaře. Na Karlu Luboš dá, alespoň zdánlivě. Karla celá natěšená volá Věrce, jak Luboše přemluvila k návštěvě doktora. Ale ten si večer balí igelitku a z bytu po špičkách mizí.

Vojtovi se ani druhý pokus o sblížení se svou spolužačkou nepodařil

V lásce se Vojtovi nedaří. Možná je to proto, že má vedle sebe Miloška, který je samá klukovina. Ten se o holky vůbec nezajímá a o Vojtovi si myslí, že zlaté náušnice někde ukradl. Je to však spíše jeho styl. Vojta náušnice poctivě koupil. Za peníze od dědy. Ale ani tentokrát nepochodil. Zdálo se, že jeho vyvolená dárek přijala, ale její maminka s tak drahým dárkem prostě nesouhlasí. Naštěstí má Vojta ve své mámě oporu, a tak to může zkoušet dál.

Vendula panikaří ohledně nové provozní

Vendula se definitivně rozhodla bydlet v Telecím. Ostatně její Pavlík to plánuje už dlouho. Nebýt Eliščiny nemoci, nejspíš by se tam nikdy nepřestěhovali. Zdá se, že teď na Vendulu čekají úplně jiné povinnosti – postarat se o Elišku a o svou na záda nemocnou tchyni. Nová kuchyně s ostrůvkem ji však láká. Koneckonců to neznamená, že se svého bistra natrvalo vzdá. Jen si najde provozní, která bistro bude vést místo ní. Vendula však pořád může být duší svého bistra. V Telecím může vymýšlet nové variace polévek a pomazánek, a zároveň být po ruce své jediné dceři. A kdoví, třeba se Vendula jednou do Ulice vrátí jako dvojnásobná maminka.

Ája vykopala s Martinou válečnou sekeru

Že se Ája s Martinou takhle pohádají, to by nikdo nečekal. Nemůže za to nikdo jiný než Mário. Kdyby se vysněná svatba uskutečnila, Vendula s Ájou a Martinou by se kamarádily dál a možná by byly Vendule větší oporou, než jsou teď. Vendula neví, kam prvně skočit. Ája se však rozhodla, že má nejtěžší osud ze všech. Vadí jí, že se Martina objímala s Máriem. Uniklo jí, že největším přáním všech a hlavně Martiny je, aby se k sobě Ája s Máriem vrátili.

Zdroj článku:
  • Autorský text