Dnes v Ulici: Ota neuváženě poskytne Soně náboje a Luboš dá Vojtovi dvoutisícové kapesné

Dnes v Ulici: Ota neuváženě poskytne Soně náboje a Luboš dá Vojtovi dvoutisícové kapesné
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Alespoň někdo může mít ze stále zhoršujícího se stavu Luboše nějakou výhodu. Vojta si díky jeho zapomnětlivosti takhle přijde na tisíce korun. Otík už dál neudrží jazyk za zuby a Soňu nazve megerou.

Chvilková úleva Otu vyjde draho

Soňa je v pozici ředitelky teprve krátce a už na svého podřízeného píše výtku. Ota, kterému Soňa s úsměvem na rtech sebere třídnictví, se dnes neudrží a hezky od plic Soně řekne, co si o ní myslí. Nazve ji megerou a pobídne ji, ať si na něho pošle, koho chce. On už se s ní párat nebude. Soňa nestačí zírat. Označí Otu za nevyrovnaného a agresivního blázna, který jí urazil a příště na ni může vytáhnout i kudlu. To je značně přehnané a myslí si to také Eddie, který Soňu krotí. Ale ta si, přesně jak Oto říkal, v ředitelském křesle bude dělat, co chce.

Eddie se Soni zastává

Naštvaný výstup Oty ale neovlivní pouze Otu a Soňu, nýbrž celý profesorský sbor. Magda nevěří vlastním očím, že Ota nazval Soňu megerou. Ve škole se nemluví o ničem jiném. Prokop také zírá. Takhle Otu nezná. Možná už zapomněl, že to byl on, kdo Magdu před Čechovou varoval. A zatímco on si s ní začal románek, celá škola půjde ke dnu. Soňa to zařídí. Nezná míru a když si ji uvědomí, budou všichni oblíbení učitelé ze školy už dávno pryč. Za takových podmínek tam Ota dlouho nevydrží. Navíc se tímto výstupem definitivně zničí přátelství Oty a Eddieho. Eddie jako naprostý žabař vzal zástupcování, a to aniž by tušil, do čeho jde. A teď místo toho, aby se za Otu rval, ho označuje za blázna a krotí také Magdu. Do Soni by podle něj neměli takhle šít.

Vojta vymyslel omluvu své holce, a to pořádně drahé náušnice

Vojta se nevzdává. Se slizem to nedomyslel, ale teď má šanci se své vysněné krásce ze školních lavic omluvit. Už to vymyslel, koupí jí náušnice. Škoda jen, že má za své průsery s Miloškem jen dluhy, které musí splácet ze svého kapesného. Naštěstí má nejen Tonyho, u kterého si může přivydělat, ale také svého zapomnětlivého dědu Luboše. Ten nejenže zapomněl na to, že mu Vojta dluží dvě stě korun, nýbrž mu na dárek pro jeho holku i štědře přispěje. Z peněženky vytáhne dva a půl tisíce korun. Vojta je zaskočený a říká, že je to přehnané. Tak mu Luboš odebere pětistovku s tím, že náušnice něco stojí. Vojta už se necuká, za takové náušnice mu jeho milá určitě promine i slizem poničený obsah aktovky.

Věrka chodí na návštěvy k mladým a svému muži

To budou všichni koukat. A nejvíce řečí kolem toho bude mít Věrka, která by Luboše nejraději zavřela někam na oddělení pro podobně zmatené pacienty. Jako vždycky chce mít všechno pod kontrolou. Luboš, který sám cítí, že to s ním není jako dřív, se však lehce nevzdá. Kdo by to byl řekl, že na stará kolena budou Věrka s Lubošem žít takhle odděleně?

Zdroj článku:
  • Autorský text