Dnes v Ulici: David přiznává platonickou nevěru a Bára tlačí na Tomáše, aby něco zjistil

Dnes v Ulici: David přiznává platonickou nevěru a Bára tlačí na Tomáše, aby něco zjistil
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Terezina intuice nelhala. Tak přece jen David k Lině něco cítí. Hodlá se však k tomu postavit jako chlap a zůstat u Terezy. Ale co Tereza? Má být tou druhou v pořadí? Jistotou? Nejhorší na tom je, že v tom není jenom fyzično, nýbrž Lina Davida učarovala také intelektuálně.

Otík Davidovi do očí říká, že je pitomec

Otík si nemohl nevšimnout, jaké dusno mezi Terezou a Davidem panuje. Ze strany Terezy už probrali, co se dalo. Teď si hodlá vzít stranou Davida a vytřepat mu Linu z hlavy. A David? Ten se ani nebrání. Otevřeně Otíkovi přiznává, že se do Liny zamiloval. Je nejen krásná, ale i velmi chytrá. A právě její mozek a nasazení v práci se Davidovi líbí ze všeho nejvíce. Ale pořád si zachoval alespoň část zdravého rozumu, který říká, že se s Terezou rozvést nemůže. Singapur vnímá jako skvělé řešení pro všechny - Lina mu sejde z očí, do Terezy se znovu zamiluje a ona do něj. Takhle by to ale bylo až příliš jednoduché.

Tereza do Singapuru nepojede

Tereza zjišťuje, že musí říct Davidovi pravdu. Jejich vztah je v krizi a nikdo neví, jestli to ustojí. Je z toho smutná. Možná, že Davidovi neměla Linu tolerovat. Místo, aby o Davida v Rakousku zabojovala, šla automaticky stranou. A nakonec před problémy utekla zpátky do Česka.  Alespoň se s Davidem dohodli, že se navzájem podrží a před rodičemi nic řešit nebudou. To je totiž ta nejhorší cesta do pekel. Kdyby se do jejich vztahu vložila maminka toho druhého, to by teprve začalo peklo. Úplně stačí, že Bára zjišťuje, že je vztah její dcery a Davida v troskách. A dělá kolem toho větší dusno, než ti dva potřebujou.

Tomáš Báře slibuje, že celou záležitost nenápadně prošetří

Co se musí Báře a Tomášovi nechat, tak to, že spolu dobře vycházejí i po tolika letech od rozvodu. Také druhé manželství Báře ztroskotalo, a tak se nabízí otázka, zda neměla šetřit síly a zůstat u toho prvního. Vždyť s Tomášem si i po tolika letech rozumí, a to mnohem lépe než kdy dříve. Je prvním, za kým jde s obavami o štěstí jejich společné dcery. Bára Tomášovi téměř pláče na rameni, že se mezi Terezou a Davidem něco děje. Tomáš ji uklidňuje a říká, aby si mladí vyřešili krizi po svém. Přece Bára nehodlá být jako jeho matka! Bára se uráží. Jak jen může stát takhle stranou a dívat se na to, jak její Terezka trpí? Když Tomáš vidí, jak na tom jeho bývalá žena je, slibuje jí, že s Terezou nenápadně promluví. Oba ale neví, že Tereza s Davidem se domluvili, že z toho rodiče vynechají. Takže nejspíš mají smůlu. Alespoň za něco bude Bára ráda. Tereza do Singapuru s Davidem nejspíš nepojede. A David? Nabídku bude muset nejspíš odmítnout. Rok bez Terezy by nejspíš byl posledním hřebíkem do rakve jejich vztahu.

Zdroj článku:
  • Autorský text