Dnes v Ulici: Vendula hledá nejlepší cestu pro svou rodinu a Jirka Máriovi radí, jak vydělat zpátky nějaké peníze

Dnes v Ulici: Vendula hledá nejlepší cestu pro svou rodinu a Jirka Máriovi radí, jak vydělat zpátky nějaké peníze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Kolečko pomoci Vendule a Elišce pokračuje a všechny přítomné vyčerpává. Vendula spěje ke konečnému řešení. To se jí líbit nebude, ale má na vybranou? Jirka se ukazuje být mužem činu. Máriovi radí, jak vydělat část peněz od Lazyho zpátky.

Kateřina Martinu chválí a má strach, aby jí nevyhořela

Ačkoliv je to velmi náročné, pomáhá Kateřina, co může. V bistru už je jako doma a její hospoda zaostává. Kdyby v ní neměla Martinku, nejspíš by takhle Vendule pomáhat nemohla. Také Martina se drží zuby nehty. Raději by s Jirkou plánovala něco na víkend. Ale když už se k mámě před lety takhle nakvartýrovala, nemůže ji nechat ve štychu. Alespoň mámě ukáže, jak je zodpovědná. Ještě se může naučit vést penzion a Kateřina může po Vendule přebrat bistro. Ono by to vůbec bylo řešení. Kdyby si Vendula do bistra najala někoho jako Aničku, mohla by více času trávit v Telecím s Eliškou a na bistro jen zdálky dohlížet.

Vendula si zoufá, ale aby Elišku vzala zpátky do Prahy, o tom nemůže být řeč

Lumír trpí společně s Vendulou. Ta se každé pondělí v Praze objeví celá uřícená a emočně nalomená. Po Elišce se jí hrozně stýská. Bistro v Praze je pro ni novou koulí na noze. A to ho měla tolik ráda. Čím dál tím více se ale vidí v Telecím na čerstvém vzduchu. Lumír sice nadhazuje, že by Vendula mohla Elišku zkusit vzít zpátky do Prahy, ale o tom nemůže být ani řeč. Špinavý pražský vzduch jí prostě nedělá dobře.

Mário se nikam neposouvá, a to mu ve skladu leží dvěstě mikin

Po tom, co se Mário předřel u vykládky kamionů, se pracovně nikam dál neposouvá. Přitom mu Ája nastavila laťku hodně vysoko. Takový Jirka by mu mohl jít příkladem. Ale na to Mário nemá buňky. Vždyť ho ani nenapadne, že by mikiny od Lazyho mohl krásně prodat a vzít si část ukradených peněz zpět. Ve skladě mu leží asi dvě stě mikin a na diskuzích se to poptávkou po těchto věcech jenom hemží. Ale Mário si nedá jedna a jedna dohromady. Místo něj to musí vymyslet Jirka.

Jirka Mária přesvědčuje, aby začal mikiny prodávat

Možná, že bude mít Ája Jirku ještě radši. Jirka totiž chytá příležitost za pačesy. Má za to, že by si měl Mário ukrojit trochu té slavnostní smetany od Lazyho. Ten je sice slavný, ale momentálně zabásnutý. Co kdyby Mário na frontmanovi kapely vydělal? Respektive co kdyby si vzal peníze, které mu náleží? Jirka čte diskuze a zjišťuje, že má Lazy a Komando Sokol docela slušnou základnu. Mikiny Komanda Sokol by mohly hodit pořádný balík. Za jednu by Mário mohl chtít i 1200 Kč. Když tohle vynásobíte dvěma stovkami, máte slušný balík. Balík, který by mohl Áju přesvědčit, aby se k Máriovi vrátila.

Zdroj článku:
  • Autorský text