Dnes v Ulici: Iva podporuje Bidrmana a ten se jí odvděčí tím, že bude v bistru svádět Žofku

Dnes v Ulici: Iva podporuje Bidrmana a ten se jí odvděčí tím, že bude v bistru svádět Žofku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva nechápe, kam až může její chování vést. Z kluka, který reálně ohrožoval její Báru, teď dělá něco jako rodinného přítele. Problém je v tom, že s ním kamarádí jenom ona. Kdyby Vítek věděl, co Iva za jeho zády rozjíždí, strašně by ji seřval.

Jitka nechápe, proč Iva nad Bidrmanem ještě nezlomila hůl 

Jestli Jitka něco umí, tak si zadělat na problémy, které nepotřebuje a mít by nemusela. Vítek počítá každou korunu, ona masíruje, co to dá. A přesto si neumí reálně říct, že podporovat vypočítavého Bidrmana je ta největší blbost století. Vždyť ten se jí akorát směje. Iva je pro něho snadným cílem, ze kterého vytřese pár tisícovek na své procedury. Už dávno ho měla poslat někam. Místo toho se Iva uchyluje k nouzovému řešení. Lže svému muži přímo do očí a doufá, že se na chybějící tisíce v napjatém rodinném rozpočtu nepřijde. Jitka, která má Ivu ráda, nechápe, proč to dělá. Už to dávno není o tom, že je Iva hodná, nýbrž že je pěkně hloupá. 

Bidrman se s brigádkou nepřetrhne 

Mít život jako Viktor Bidrman, to by toužil každý. Už u soudu rodinu Klímových pořádně oškubal. Kdyby se tehdy Bára vytasila s oživeným traumatem, nejspíš by se soudce k tak vysokému odškodnému nikdy nepřiklonil. Jenže Iva chtěla chránit Báru, a tak ji nenutila tohle martyrium znovu podstupovat. O to více je ale nepochopitelné, že Bidrmana chrání podobně. Vždyť ohrožoval její dceru. Co by se stalo, kdyby tam byla Bára úplně sama? Mohlo to dojít tak daleko, že by ji Bidrman se svou partičkou i znásilnil. To si ale Iva nepřipouští. Svými činy je však blízko tomu, aby se rozhádala s celou rodinou. 

Bidrman dělá ostudu, kudy chodí 

Iva možná čeká, že se jí Bidrman nějak odvděčí. Že bude minimálně slušně pracovat a konečně si uvědomí, že jeho dosavadní životní styl není cesta ke spokojenému životu. Ale kdo je Iva, aby tohle prakticky cizímu člověku vštěpovala do hlavy? Na co si to Iva hraje? Pokud si myslí, že Viktor vůči její rodině zaujme nějaký omluvný či pokorný postoj, je na omylu. Cestou ze salónu si to namíří rovnou do bistra, kde svádí rozpačitou Žofku. Žofka, aniž by tušila, že jde o Bidrmana, ho posílá do patřičných míst. Je však červená až za ušima. 

Vítek má z Libverdy informace z první ruky 

Je sice trošku přehnané, že Libverda žije životem rodiny Klímových, ačkoliv ti už se dávno odstěhovali a řeší kluka, který se dvoří jejich dceři Báře, do dějové linky to ale zapadá perfektně. Díky Mirkovi z Libverdy má Vítek informace o tom, že Bidrman v terapii pokračuje. To by ho zajímalo, kde na to najednou vzal peníze. Kdyby věděl, že je to z jeho rozpočtu, nejspíš by se neudržel a šel si to s Bidrmanem osobně vyřídit. To by ale zavánělo dalším soudem a dalším odškodným. 

Zdroj článku:
  • Autorský text