Dnes v Ulici: Luboš utekl od Věrky a Martina se bojí, aby jí Ája nepřebrala chlapa

Dnes v Ulici: Luboš utekl od Věrky a Martina se bojí, aby jí Ája nepřebrala chlapa
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Je to ale prekérní situace. Místo, aby si Martina Jirku hýčkala doma nějakými novými recepty, je neustále v hospodě a nemá ani ponětí, kde Jirka poletuje. Co se dozvěděla o Ájině zájmu, je maličko nervózní. To Lubošovi už nervy z Věrky doslova přetékají.

Luboš už dál nesnese Věrčinu důležitost

Dlouhé roky Luboš snášel, že Věrka měla vždy poslední slovo, vždy měla pravdu a vždy bylo po jejím. Teď už to ale snášet nehodlá. Naučil se bouchnout pěstí do stolu a mladí mají o zábavu postaráno. Věrka, kterou Lubošovo chování šokuje, jej dál starostlivě zkoumá a pozoruje. A možná právě toto Lubošovi vadí ze všeho nejvíce. Její pohled všude, kde se Luboš hne. Luboš má za to, že si to dokonce Věrka i zapisuje. Už s ní nemůže být dál v jednom pokoji. Proto přišel alespoň na fintu - ve dne spí a v noci funguje. Alespoň takhle nemusí být s Věrkou. Možná by to máma opravdu neměla tak přehánět, myslí si Kryštof. Ten potřebuje alespoň nějaký klid na své učení. Toho se ale nedočká, protože bez předchozího varování stojí Luboš ve dveřích a do toho ještě s kufrem.

Mladí mají Luboše nastěhovaného u sebe doma

Nečekán a nezván, objeví se Luboš u mladých. Chvíli nadává na Věrku a pak jí ani nezvedne telefon. Věrka si nepřečte jeho vzkaz na kuchyňské lince. A i kdyby si ho přečetla, i tak by mu nejspíš volala. To ale Luboše popudí ještě více. Snad je ještě svéprávný, aby si mohl chodit, kam chce. Už se ale neptá, jestli mladí stojí o to, aby u nich zase spal. Vypadá to, že u Marečků bude ještě dlouho veselo. Nikdo se ale pořádně nesměje. U Luboše to vypadá na vážnou diagnózu, alespoň Věrka je o tom přesvědčená.

Vendula opět Martině a Kateřině překopává plány

Nemít své nemocné dítě u sebe, je samo o sobě na hlavu. Řešit do toho ještě bolavá záda tchyně, tak to už je moc i na vždy zorganizovanou Vendulu. Nemůže být pořádně tam ani tady. Už ji nebaví, jak za ni Kateřina musí zaskakovat a nebaví to ani Martinu. Ta už několikátý týden v řadě táhne o víkendu sama celou hospodu. Taky by chtěla mít nějaké to volno. Ale samozřejmě chápe, že Vendula a její nemocná Eliška mají přednost. Dobře si to Lumír vybral. Kateřina je ženou ze železa a jen tak něco ji nerozhodí. Martinu ale jo. Kromě toho, že je přepracovaná, se také bojí o Jirku. Vypadá to totiž, že si na něj Ája brousí zuby.

Martina si musí ohlídat svého Jirku

Žádnou konkurenci si Martina u Jirky doteď ani nepřipouštěla. Pak ale zachytila drobné nuance Ájina zájmu o starostu Jirku. Neustále ho chválí a zbožně se na něj dívá. Také Vendula podotýká, že takového Jirku nelze s Máriem vůbec srovnávat. Martina začíná žárlit. Co ona může vědět, co ti dva na radnici spolu dělají? Vždyť s ním Ája tráví mnohem více času než ona sama. A tak si ho pro jistotu přitahuje k sobě. Nabízí mu brigádu u sebe v hospodě. Takhle ho bude mít alespoň na očích.

Zdroj článku:
  • Autorský text