Dnes v Ulici: Vendula pláče nad bezútěšnou situací sebe a své dcery a Mário obdivuje Lazyho

Dnes v Ulici: Vendula pláče nad bezútěšnou situací sebe a své dcery a Mário obdivuje Lazyho
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vendule je do breku. Řeší Elišku v Telecím a své bistro v Praze. Obě věci dohromady skloubit nelze. To Mário je úplně mimo. Obdivuje Lazyho, kvůli kterému přišel o rodinu. Až se to dozví Lumír, přetrhne ho jako hada.

Lazy byl zatčen v zahraničí

Zatímco si Ája vyplakala oči a Mário si málem hodil mašli, Lazy si brázdí pláže na motorce. Za to, že vjel do baru na pláži, byl dokonce zadržen. A místo, aby Mário jásal, že ho může zažalovat, jásá z jiného důvodu. O svém kamarádovi mluví nadšeně a s úctou. To se Vendule snad jenom zdá. Vždyť právě tento muž zavinil, že je Mário bez rodiny. A místo, aby na něj měl Mário zlost, tak mu ještě fandí. Ten kluk je úplně mimo. Ani se nediví, že má Ája oči jen a jen pro Jirku.

Mário na Jirku nemá a nikdy mít nebude

Mário zvedá tlak nejen Vendule, ale také Lumírovi. Ten mu totiž důrazně doporučil, aby Lazyho zažaloval. Teď už konečně ví, kde ho hledat. Ale Mário o tom nechce ani slyšet. Přece nenapráská svého kamaráda. Lumír ale říká, že to teda napráská. Jsou věci, přes které nejede vlak. Jenže Mário je jako ve snu. Místo, aby Lazyho konfrontoval a požadoval zpátky svůj podíl peněz, ještě by mu poslal pár svých vydělaných drobných, aby ho dostal ven z problémů. Když se tohle dozví Ája, definitivně nad ním zlomí hůl. Není se čemu divit, že Jirka u Áji vede. Za dobu odloučení Ája pochopila, že sakra snížila svou laťku, když začala chodit s Máriem. Vždyť nic kromě rapu neumí! Ájin obdiv směrem k Jirkovi se pro změnu nelíbí Martině, která hodlá v pravou chvíli zakročit.

Vendula už neví, jak dál

Možná, že by se Vendula více angažovala ve věci Ája a Mário, kdyby sama neměla problémů až nad hlavu. Prakticky už od začátku podzimu žije v odloučení od své jediné dcery Elišky. Tu kvůli dýchacím problémům poslala do Telecího, kde si ji do parády vzala její tchyně. Jenže Vendule už její výchovné metody začínají vadit. Vadí jí úplně všechno a přemýšlí, jak z toho ven. Vždyť ani Kateřinu nejde pořád dokolečka žádat, aby jí v pátek skočila do bistra.

Lumír přemýšlí, jak z toho ven

Hlavu si láme také Lumír, který jen velmi nerad vidí Vendulu takhle nešťastnou. Snaží se vymyslet nějaký zaručený plán, jenže ten neexistuje. Kateřina se ho snaží uklidňovat, ale moc se jí to nedaří. Nejspíš se nevyhnutelně blíží konec Vendulky v Ulici. Lumír, který ke své dceři, která si ho sama našla, neuvěřitelně přilnul, si nejspíš bude muset zvykat na její nepřítomnost. Nabízí se otázka, co bude s bistrem a s postavami, které jsou k němu svázané? Když nebude v Ulici Vendula, ke komu si bude chodit Ája stěžovat? A kde bude pracovat Mário? Přijde Iva o své druhé zaměstnání?

Zdroj článku:
  • Autorský text