Dnes v Ulici: Soňa vyhraje výběrové řízení a škola se má na co těšit

Dnes v Ulici: Soňa vyhraje výběrové řízení a škola se má na co těšit
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do poslední chvíle se zdálo, že výběrové řízení vyhraje Prokop a Soňa se pak otočí proti němu. Jednoznačným vítězem je ale Soňa, která si už prohlíží svůj budoucí ředitelský stůl. Nad školou se vznáší oblak nervozity. Spousta lidí by Soňu v ředitelně nejradši nevidělo.

Soňa je jako na trní

Jestli si Soňa někdy dovolí být roztržitá, tak během čekání na výsledky výběrového řízení. Zatímco Prokop to nechává osudu, Soňa každou chvíli kontroluje stránky. A je to tam! Prokop může Soně gratulovat, stala se ředitelkou školy. To nečekal. Vždyť jeho koncepce byla tak propracovaná! Soňa je ale opravdu velké zvíře, protože obstála v tvrdé mužské konkurenci. Kdo není výsledkem překvapen, tak Irena. Ta Soně gratuluje, dokonce jí ani nevadí, že už sedí za jejím stolem. Z pozice staré ředitelky Soňu prosí o laskavost, aby věc ohledně Matěje a pana Dvořáka mohla vyřešit sama a po svém. Soňa jí to dovoluje, ale zároveň dodává, že z pozice ředitelky bude věc řešit úplně jinak. Irenu to trošku děsí, ale co čekala? Nad až příliš asertivním chováním své zástupkyně dosud zavírala oči.

Prokop své kolegy ubezpečuje, že za ním kdykoliv budou moci přijít

Magda, Otík ani Eddie nejsou z výsledků vůbec nadšeni. Stalo se to, čeho se obávali nejvíce. Teď si Soňa na škole bude dělat, co se jí zlíbí. Nikdo z nich nemá své místo jisté. Dá se čekat, že každému z nich bude Soňa dýchat na záda a učení a svůj přístup ke studentům už nebudou mít ve svých rukou. Svou sílu Soňa demonstruje u případu Matěje. Určitě z něj udělá odstrašující případ. Otík si zoufá, že je to tragédie. Prokop, který je maličko zklamaný svou prohrou, to tak černě nevidí. Své kolegy ujišťuje, ža jako zástupce ředitelky bude pořád stát při nich. Kdykoliv za ním mohou přijít. Možná i on sám časem konečně uvidí, jak je Soňa zákeřná. Že by rozchod visel ve vzduchu?

Z máminy nové funkce není nadšený ani Erik

Soňa cítí potřebu pochlubit se svému synovi Erikovi. Doma to sice s jeho tátou pokazili, jak se dalo, ale ona je teď ředitelkou. Jak se nad sebou dme pýchou, úplně zapomíná na to, že pro Erika to není úplně nejkomfortnější pozice. On se bude muset potýkat s dalšími a mnohem ostřejšími posměšky. Vnitřně ho to docela trápí, ale své mámě štěstí přeje. Uvnitř je to hodný kluk. Jen je zmítán okolnostmi. Podle toho, jaká Soňa je, na něj nikdy pořádně neměla čas. Nejspíš se celé jeho dětství přehrabovala v tabulkách a grafech. Ať tak, či tak, školu teď čeká pořádný zápřah. Nikdo nemá své jisté. Jakmile Soňa usedne za pracovní stůl v ředitelně, škola se otřese v základech. A to doslova. Tereza se ještě ráda vrátí učit do Rakouska.

Zdroj článku:
  • Autorský text