Dnes v Ulici: Bára se cítí jako kůl v plotě a potkává starou známou Aničku a Tereza už na dítěti nelpí

Dnes v Ulici: Bára se cítí jako kůl v plotě a potkává starou známou Aničku a Tereza už na dítěti nelpí
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Koho Bára v Ulici ještě nepotkala? No jistě, Aničku. Třeba ta jí bude inspirací pro novou práci. V reklamní agentuře si už totiž nejspíš ani neškrtne. Spolupráci s ní odvolal i její nejvěrnější a vždy spokojený klient a Bára se opět propadá do deprese.

Jako by byla Bára prašivá

Moc dlouho elán Báře nevydržel. Po tom, co jí volal šéf a vůbec si nebral servítky, je jako opařená. Paralyzováni jsou i Bářini klienti. Ti nechtějí opouštět velkou firmu, a proto s Bárou pro jistotu spolupracovat nebudou. A tímhle způsobem bývalý Bářin šéf zařídil, aby si u něj ani neškrtla. On si přece od nikoho podmínky diktovat nenechá! Bára, která si myslela, že to nejhorší je za ní a je opět na koni, zase působí sklesle. Jitka jí radí, aby si našla klienty nové. To ale nebude tak jednoduché. Právě na své kontakty Bára spoléhala. Bez nich se ani nepohne. A jestli budou všichni takoví srabáci jako její nejvěrnější a vždy spokojený klient, nemá cenu píchat do vosího hnízda.

Bojovná nálada se střídá s čirým zoufalstvím

Bára má páru, to se musí nechat. Bojovná nálada však není nevyčerpatelná. Zatímco ráno má sílu bojovat, na sklonku dne věci přehodnocuje. Večer je už pořádně zoufalá. A když jí program odřeknou Tereza i Jitka, cítí se jako kůl v plotě. Naštěstí ji napadne jít do hospody, kde potkává svou starou známou Aničku. Je tak ráda za vlídnou tvář, že si s ní dá víno. Možná by na to Bára nemusela jít tak zhurta. Měla by vydechnout a pořádně se rozkoukat, než někam po hlavě skočí. Třeba se nakonec někteří klienti přidají na její stranu.

Tereza už netouží po miminku

Českou školou Tereza žije. A není to jen novým prostředím, nýbrž i tím, že už neučí prťata. Mezi většími studenty se Tereza cítí tak nějak jistěji. A zatímco David pracuje na své docentuře, ona si plní sny o učení v Praze. Je šťastná jako blecha... prozatím. Teď ještě její hlavu neohrožují myšlenky na to, co bude, až Soňa vyhraje konkurz na ředitele školy. To pak hrozí, že Otík s Magdou půjdou o dům dále. To by ale pro ni nebylo řešení. Do školy se vrátila i kvůli svým kamarádům. A i kvůli nim a novému nasazení teď úplně zapomněla na to, že se s Davidem snažili o miminko. Po tom už tolik netouží. Vlastně aktuálně ani neví, zda si chce svůj čas miminem vyplňovat. To bude David koukat!

Davidovi dochází vztahová situace

A David opravdu kouká. Zatímco doteď byl  zabořený jen do práce, teď, když je Tereza pryč, si začíná uvědomovat její nepřítomnost. Dokonce sám od sebe vymyslel společný víkend. Najednou už mu nic nehoří. Tereza je jeho počínáním sama hodně překvapená. Že by se ledy konečně hnuly?

Zdroj článku:
  • Autorský text