Dnes v Ulici: Bářino velké gesto nevyšlo a také Soňa vyjeveně zírá na to, jak se z Prokopa stal silný soupeř

Dnes v Ulici: Bářino velké gesto nevyšlo a také Soňa vyjeveně zírá na to, jak se z Prokopa stal silný soupeř
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Někdy věci nevyjdou tak, jak se na první pohled zdá. Překvapená je hlavně Bára, že ji šéf neodprošuje na kolenou, nýbrž pro ni má připravenou výpověď dohodou. Ani Soňa nestačí zírat, když jí Prokop vyzradí své plány na výběrové řízení.

Sen o ředitelování se Soně vzdaluje

Irena odstoupila v pravou chvíli. Pro Soňu už sice včera bylo pozdě, ale pořád škola není v úplném rozkladu. Do výběrového řízení na ředitelku školy jde samozřejmě naplno. Situace se ale nečekaně zkomplikovala tím, že se do výběrového řízení hlásí také obávaný pan Kadlec. A zatímco Soňa bere jako největší hrozbu právě jeho, Prokop vedle ní sestavuje své plány pro boj. Soňa je popravdě dost překvapená, když jí Prokop říká, na čem hodlá svoji obhajobu založit. Trošku ji samozřejmě naštve, že při tom spolupracuje s Magdou. To ona mu prý inkluzi doporučila. No to se dalo čekat, že bude na straně Prokopa. Soňa před Prokopem vtipkuje. Prý by ji nemusel úplně rozsekat. Ale co bude, až Prokop výběrko opravdu vyhraje? Jeden člověk si oddechne určitě – Erik.

Erika si pořád ještě dobírají kvůli mámě „skoro-ředitelce“

Ačkoliv Erik našel vedle Šimona a Val dobrou partu, pořád musí čelit uštěpačným poznámkám a narážkám. Může za to nejen jeho matka zástupkyně, nýbrž i její poměr s Prokopem. Šimon se ho ale zastává. Není důvod kamaráda vystavovat takovému tlaku. Co on může dělat s tím, že má jeho máma poměr s učitelem? Rozum by měla mít Soňa. Ta má na všechno své tabulky, ale tady nad vlastním potěšením nespravedlivě zavírá oči.

Pouhý jeden den byla Bára na koni

Pouhý jeden den se mohla Bára radovat ze svého asertivního jednání vůči svému šéfovi. A zatímco se s Jitkou, sice s obavami, ale plně přesvědčena o správnosti svého jednání, připravovala na to, jak ji šéf hezky odprosí, on mezitím dával dohromady výpověď dohodou. Takhle s ním jeho zaměstnanci jednat nebudou. Tohle Bára nečekala. Ale také není žádná chudinka, aby se doprošovala. S hlavou hrdě vztyčenou si z kanceláře odnesla věci a zhroutila se až u Jitky v hospodě. Je bez práce! Panebože, ona je bez práce!

Druhým se dobře radí

Bára Jitce pláče na ramenou a zmiňuje, že je něco ve vzduchu. Jedna hádka střídá druhou. Čím to je? Naštěstí Tereza už není naštvaná, a proto si také jí může vylít své srdce. Navrhuje společný večer u vína, filmu a pizzy. Jeden večer po dlouhé době, který jí nepřeruší telefonát nebo email jejího šéfa. Bára zvažuje pauzu. Na druhou stranu je jí ale jasné, že nějak musí platit účty. Tereza ji uklidňuje. Jak zná svoji mámu, určitě bez práce dlouho nezůstane. Bára jí částečně dává za pravdu. Teď situaci možná vidí černě, ale za pár týdnů může říkat, že udělala to nejlepší rozhodnutí ve svém životě. To samozřejmě neví, ale doufat v to může.

Zdroj článku:
  • Autorský text