Dnes v Ulici: Do kouta zahnaná Bára dá výpověď a Tereza se od Davida dozví, že není dost dobrá

Dnes v Ulici: Do kouta zahnaná Bára dá výpověď a Tereza se od Davida dozví, že není dost dobrá
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Do Davida Kučery by před pěti lety ještě nikdo neřekl, že bude velkým kariéristou, ale je tomu tak. Ani Tereza nechce věřit tomu, jak málo pro něj po pracovní stránce znamená. A Jitkou vyhecovaná Bára podává výpověď. 

 

Když se chcete posunout, musíte změnit úplně všechno 

Až donedávna se Bára cítila úplně zlomená a jedinou její kotvou byla práce... práce do které se vůbec netěšila a měla z ní akorát žaludeční vředy. Všechny okolo neustále přesvědčovala, že jinou práci ve svém věku nesežene. Slibovala, že si na sebe nebude brát tolik práce. Ale pokaždé skončila s nosem zabořeným do notebooku nebo s telefonem přilepeným u ucha. Pokaždé byla otrokem svého šéfa bez nároku na dovolenou a svůj osobní život. To ale byla stará Bára. Nová Bára, která se zbavila Ondřeje a Markéty, se nechala vyhecovat k tomu, aby dala výpověď. Už bylo načase. Možná, že kdyby u ní tenkrát Jitka neseděla, neměla by na podání výpovědi koule. Ale takhle to klidně udělala. Euforie jí vydržela až do večera, když k ní na večeři přišli Tereza s Davidem. 

Bára bude moci začít úplně od začátku

Teď se nabízí otázka, kde bude Bára vlastně pracovat? Masírovat neumí, že by vzala flek u Ivy. Nehty dělat nemůže, protože by se s Jitkou obě neuživily. Tak kam zapadne? Možná by mohla převzít vedení bistra po Vendule. Že by tam dělala něco jako provozní. Stejně se představitelka Venduly Anežka Rusevová hodlá v Ulici skončit. Nebo se pro Báru najde úplně jiné místo? Nezbývá, než počkat a nechat se překvapit. 

Tereza je nadšená z toho, že může učit češtinu na české škole 

Možná to bude právě Tereza, kdo Davidovi navrhne rozvod. Stejně nemají děti a vzhledem k Davidově zaneprázdněnosti to ani nevypadá, že by se o ně mohli pokusit. Vždyť David je pořád v práci. Naštěstí ona se zařídila po svém... konečně. Konečně si jednou za čas může dělat, co se jí zlíbí. Ale opravdu je to to, co chce? Nebo zpátky do Prahy utekla před nepohodou, které se měla v Rakousku postavit? Co když přece jen je něco pravdy na tom, co jí u večeře řekl David? 

Mohl to být hezký večer, ale vyvrcholil ostrou hádkou mezi Davidem a Terezou 

Když Bára pozývala Davida na večeři, měla v plánu zjistit, jak to mezi ním a Terezou vůbec vypadá. Z náznaků své dcery totiž tuší, že na růžovém obláčku zrovna neplují. To ale nepočítala s tím, že se ti dva u jednoho stolu ostře pohádají. A to se jen stačilo Davida zeptat na to, co si o návratu Terezy do Prahy myslí. A David nebyl zrovna nejtaktnější. Do obličeje Tereze vpálil, že se nejenže neposouvá vpřed, nýbrž couvá a stagnuje. Zatímco on maká na doktorátu, ona učí v Praze na základce. Tak s něčím takovým Tereza nepočítala. 

Zdroj článku:
  • Autorský text