Dnes v Ulici: Tereza už učí v Praze a Vanda zpronevěřuje firemní peníze

Dnes v Ulici: Tereza už učí v Praze a Vanda zpronevěřuje firemní peníze
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jak daleko se může Vanda ve svém zoufalství dostat? Tak daleko, že se na ni Luděk vykašle. Ještě předtím ji ale přizabije. Až k takovým manželským neshodám se Tereza s Davidem nedostali. Možná proto, že Tereza včas utekla k mamince do Prahy.

Tereza je ze svého prvního školního dne nervózní a nadšená zároveň 

I přes krizi s manželem Davidem se Tereza teď cítí kupodivu dobře. Má pocit, že svůj život konečně drží v rukou. Po dlouhé době se děje něco jen podle ní a ne podle Davida. David, ten ať si v Rakousku nechá svoji fyziku. Ona v Praze bude učit češtinu. A vypadá to, že jsou ti dva ve shodě. David Terezu dokonce do Prahy přivezl. Možná si oddechne, protože do poslední chvíle ani netušil, že mají s Terezou krizi. A protože je pracovně plně vytížený, nestíhal by žádnou ani řešit. Pro něj je možná dobré, že se Tereza dočasně do Česka uklidila. Ale bude to jen dočasně? A bude to dobré pro jejich vztah? Bára si to nemyslí, a proto chce Davida alespoň vidět a zve ho na večeři.

Bára bydlí v obrovském domě, ve kterém platí jenom energie

Také Báře se daří vyrovnávat životní kotrmelce. Už nebydlí s Ondřejem a nemusí se dívat na jeho novou lásku Markétu. V neštěstí měla docela štěstí, když mohla svému kamarádovi kývnout na nabídku hlídat mu domeček, zatímco on bude pracovně v zahraničí. Teď je svou paní domu, a dokonce má možnost být o něco více se svou dcerou Terezou. Té v domě také nabízí útočiště. No není tohle dokonalé? Není. Jediné, co ještě Báru pořád trápí, je nikdy nekončící práce.

Vanda se dostala k novému zdroji peněz 

Kam až lze překročit hranici zoufalství? Třeba až tam, kam to dotáhla Vanda. Zatímco se na Luďka líbezně usmívá, převádí firemní peníze na splátkový účet. Zase jedna splátka z krku. Jak dlouho ale tohle vydrží? Aby splatila svůj obrovský dluh, musela by angličtinu doučovat čtyřiadvacet hodin denně. A tak zatímco Blanka s Luďkem se vezou na radostné euforii z pracovních úkolů, Vanda si kope tunel do pekla. Až na ni tohle praskne, Luděk už s ní nebude chtít mít nic společného. Bude potom Vanda navštěvovat Áčka?

Další šanci už Vanda nedostane 

Scenáristé se rozhodli maličko oprášit postavu Tonyho, která jen dře za barem. V poslední době se Vanda čím dál tím častěji objevuje v Coolně a barman si nemůže nevšimnout jejích podivných praktik. Když se Vanda opila, vylíčila mu svůj osud. Od té doby Tony trne pokaždé, když Vandu v podniku vidí. Je mu jí líto, ale ona nedbá žádné jeho dobře míněné rady. Je to dost divná ženská. Takovou by doma mít rozhodně nechtěl. Ale kdy si Vanda konečně uvědomí, že má problém? Až se tohle dozví její máma, přetrhne ji.

Zdroj článku:
  • Autorský text