Dnes v Ulici: Blanka bojuje s Vlastou i kaloriemi a Máriovi hodně brzy otrnulo

Dnes v Ulici: Blanka bojuje s Vlastou i kaloriemi a Máriovi hodně brzy otrnulo
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Tak jednoduché to na komoře Blanka mít nebude. Vlasta je rozhodnutá hodit do rodinného seskupení Volákových vidle. Také Mário byl přesvědčený o lepší verzi svého příběhu. Ale Ája si stojí za svým.

Mário se chová jako puberťák

Co se bydlení týče, tak hrozně to pro Mária nedopadlo. Ája ho sice z bytu vyhodila, ale Mário se mohl ihned přestěhovat do garsonky po babi Nyklové. Tam si může vyspávat, vyjídat Lumírovu ledničku v bytě pod sebou a i do práce to má kousek. Možná předpokládal, že to Áju přejde. Jenže ta je pořád ještě hodně ponížená. Vůbec nechápe, jak jí něco takového mohl Mário udělat. Pro své rozhodnutí má navíc v okolí velké pochopení. Vždyť takhle by se zachovala snad každá takto podvedená žena. To jen Mário si myslí, že jí složí pár veršů, vezme pár směn navíc a bude. Tentokrát však vážně přestřelil. Žádný jeho návrat k Áje se konat nebude.

Lumír Mária cepuje a Vendula si zoufá ohledně Eliščina onemocnění

Tak přece jen Vendula v Ulici skončí. Zdálo se, že si to herečka na poslední chvíli rozmyslela. Ono totiž už v létě vypadalo, že si balí kufry a z dovolené u moře už se nevrátí. Vendula se sice vrátila, ale ne na dlouho. Teď už je zase zoufalá, protože její Eliška je nemocná na průdušky. Doktorka předpokládá, že v Praze to s ní lepší nebude. Vendula zmiňuje, že například v Telecím se Elišce nemoc o dost zlepšila. Jenže co bude s bistrem? Je tak úplně pochopitelné, že Vendula nemá čas ani náladu na Máriovy vtípky. Vždyť pokazil, co se dalo. A směje se, jakoby se ho to netýkalo. Lumír má na Mária také vztek. Umanul si, že si ho trošku vychová. Nesmí dopustit, aby Mário usnul na vavřínech. Jak se říká, železo se musí kout, dokud je žhavé. Ája nesmí zjistit, že bez Mária vlastně život sama zvládne. To by pak měl Lumír Mária nad sebou trvale.

Blanka s Vlastou si navzájem testují své hranice

Když Blanka Luďkovi kývla na nabídku práce u něj, ještě netušila, jaké problémy bude mít s Vlastičkou. Ta je na komoře už velmi dlouho a všichni jí zobou z ruky. Také Luděk pro ni má pochopení. Vše od objednávky papíru po vyřizování emailů jde přes Vlastu. Blanka aby se dovolovala, zda může osobně zavolat kolegovi. No budou to tam mít ještě zajímavé. A co teprve, až se provalí Vandina závislost na sázení. Vlasta nemíní ustupovat, ale Blanka také není splachovací.

Blanka pořád počítá kalorie

Když odmyslíme Vlastu, daří se Blance jak po pracovní, tak po osobní stránce. Kristýna je dál zamilovaná do Tomáška, s Evženem jim to klape, Adam s Jarkou se mají rádi, co víc si přát? Možná, aby bylo jídlo méně kalorické. Všichni ji ujišťují, že ona hubnout opravdu nepotřebuje. Ale Blanka si nedá říct. Do tabulek vkládá vše, co sní, dokonce i svačinu, kterou jí s láskou připravil Evžen.

Zdroj článku:
  • Autorský text