Dnes v Ulici: Věrka se bojí vážné nemoci Luboše, který sám tuší, že je s ním něco v nepořádku

Dnes v Ulici: Věrka se bojí vážné nemoci Luboše, který sám tuší, že je s ním něco v nepořádku
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Krizový štáb Marečků je opět svolán. Tentokrát jsou všichni proti Lubošovi. Tomu už ta péče připadá přehnaná a rozhádá se s půlkou rodiny. A zatímco Věrka do Luboše šije, Tony se ho zastává. Možná je přece jen svéprávný a sám ví, jak na tom je, ne?

Věrka za výčtem zdravotních dispozic vidí vážnou nemoc

Původně to vypadalo, že je Luboš jen protivný a trpí averzí ke své vlastní manželce. Jenže teď, jak ho všichni pozorují, se souhrn všeho, co se Lubošovi stalo a děje, jeví jako diagnóza. Navíc velmi vážná diagnóza. Věrka velí, že Luboš musí k doktorovi. Jenže jak ho tam dostat? To je otázka! Luboš je jako malé dítě. I přes občasné pomočování se a ztrátu paměti k doktorovi zkrátka nepůjde. To si raději bude na Věrce dále vylévat svoji zlost. A nejen na ní. Za chvíli do toho bude znovu namočená celá rodina.

Luboš vtipkuje a mate Kryštofa

A zatímco Věrka prohledává internet, bedlivě Luboše pozoruje a kupuje mu do postele speciální prostěradla, Luboš se snaží dělat, jakože nic. Když se u Kryštofa a Karly objeví, ještě vůbec netuší, že na něho celá rodina, tedy ta část od Kryštofa, něco chystá. Kryštof, který neví, kam prvně skočit, dělá pro tátu španělské ptáčky, aby mohli všichni usednout ke společnému stolu. Luboš si ze syna střílí. Ptá se znovu na něco, na co už dostal odpověď. Kryštofovi hrůzou stávají vlasy na hlavě. Že by byl jeho táta opravdu vážně nemocný? Později se ale ukazuje, že je Luboš tak trochu tahá za nos. Proč by se měli Marečkovi nudit, že? Ale Kryštofovi to vtipné nepřipadá. Opatrně proto zavádí řeč na doktora. Jenže Luboš už ví, odkud vítr vane. Blázna z něj dělat nebudou. Stačí, že ho už odepsala Věrka. Luboš naštvaně odchází a Kryštof místo toho, aby se učil, musí dodělat večeři, se kterou se dělal hlavně kvůli tátovi a ze které nakonec nic nebude.

Luboš nachází dočasný azyl v Coolně u Tonyho

Luboš se prochází čím dál častěji. Potřebuje si urovnat myšlenky. Přece ještě není na odpis, ne? Pořád si pamatuje důležité věci. Věrka z něj neschopného pitomce rozhodně neudělá! Zastání nachází u Tonyho. Ten si nemyslí, že je Luboš blázen. Naopak za něj u Máry později oroduje. Možná by se opravdu měli všichni napřed uklidnit a na Luboše tolik netlačit. Co když zapomíná právě proto, že je pod tlakem? Nikomu by takové jednání nebylo příjemné. Ale Mára se zviklat nedá. Naopak si závažnost máminy předpovědi uvědomuje čím dál tím více.

Věrka si nedá pokoj a dál Luboše popichuje

Věrka má o svého manžela pochopitelně strach. Sama by ale v některých případech měla přehodnotit to, jak se k němu chová. Mluví o něm za jeho zády, shazuje ho před mladými, vysmívá se mu a urguje, že je nutné jít k doktorovi. Jenže právě toto je místo, kam Luboše už nikdy nedostanou. Ledaže by sám chtěl.

Zdroj článku:
  • Autorský text