Dnes v Ulici: Soňa si neodpustí rýpnutí do Magdy a Matěj připravuje podívanou s rotopedem

Dnes v Ulici: Soňa si neodpustí rýpnutí do Magdy a Matěj připravuje podívanou s rotopedem
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Irena Landová vzdala svůj post ředitelky školy a prakticky ho předává do rukou své zástupkyni Čechové. To ale většina profesorského sboru v čele s Magdou nechce dopustit. Z řad studentů se také něco chystá. Konkrétně Matěj má se svým rotopedem velké plány. 

 

Když se Soňa dostane k moci, bude to katastrofa

Všem na škole, hlavně Magdě, Otíkovi a snad už i Eddiemu je jasné, že pokud se Soňa Čechová dostane k moci, je s normálními školními dny amen. Škola přestane být tím, co Otík s Magdou tolik milovali a zvrhne se v něco, o čem si Soňa myslí, že je správně. Bude to prakticky úplně nová instituce, kde se bude dbát na pořádek, preciznost a disciplínu. Už to nebude škola, která hledí na zájmy studentů a studenti budou z nových podmínek akorát otráveni. Soňa sice bude tabulkově vynikat, co se ale lidskosti týče, půjde všechno do kopru. Ledaže by ředitelkou nebyla. Docela má vítr z dalšího kandidáta na ředitelské křeslo - z nějakého pana Kadlece. Podle ní je to velké zvíře. A právě kvůli němu Soňa vtahuje do hry Prokopa. Doufá, že ji Prokop nějakým způsobem pomůže. Ten ale má co dělat, aby v sobě sám potlačil touhu po ředitelování. 

Prokop vstupuje do hry jen na oko, ale zvrtnout se může leccos

Kdysi chtěl být Prokop ředitelem školy. To chodil s Magdou a pořádně ho tehdy nakrklo, když ředitelování Irena nakonec svěřila Magdě. Možná to byl jeden z hřebíčků do rakve jejich vztahu. To si ale Irena neuvědomuje. Kdyby tehdy školu Prokopovi přenechala, nejspíš by nebyla ze všeho tak vyčerpaná a vůbec by se do toho takhle nezamotali. Teď Prokop stojí před sophiinou volbou. Pomoct Soně a být jejím zástupcem, nebo ji potopit a stát se ředitelem? Toť otázka! Kdyby ji řešil sám, možná by dal přednost vztahu se Soňou. Je si jistý, že jako ředitelka bude vynikat. Čím dál častěji se však setkává s názory, že by ředitelem měl být on. Prokop moc dobře ví, proč to chce Otík, Eddie i Magda... jen proto, aby ředitelkou nebyla Soňa. Podlehne nakonec jejich podpoře a splní si svůj velký sen na úkor Soni? 

Matěj si koleduje o průšvih s Rotym 

A mezitím co se učitelé rvou o ředitelské křeslo, Matěj našel smysl své školní docházky v točení zábavných videí s rotopedem jménem Roty. Dal si za cíl nepozorovaně jej umístit na nečekaná místa a natočit video. Roty už se takhle objevil ve vyučování i na střeše školy. Kam příště ho může dát? A zatímco si Matěj získává slávu okolí, Marek cítí, že si akorát zadělává na obrovský průšvih. O další starost navíc pro jejich tátu. A nejspíš to bude pořádná pecka, když se avizovaně objeví ve škole a zamiluje se do Magdy. To pak ale bude mezi Magdou a Matějem ještě více třaskavější. Matěj totiž zcela určitě případný románek mezi svou krásnou učitelkou a svým tátou nevydýchá. Na to si ale diváci budou muset počkat. 

Zdroj článku:
  • Autorský text