Dnes v Ulici: Iva by Bidrmana dál ráda dotovala a Žofka už je u Klímů jako doma

Dnes v Ulici: Iva by Bidrmana dál ráda dotovala a Žofka už je u Klímů jako doma
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Iva, ačkoliv na to nemá, si pro Bidrmana přeje to nejlepší. Má asi krátkodobou paměť a už zapomněla na to, že v Báře oživil staré trauma. A co kdyby tam Bára byla sama a k něčemu opravdu došlo? I potom by ho takhle naivně sponzorovala?

Žofka se hezky nenápadně stěhuje ke Klímům 

Jak udělat, aby mohla Žofka spát u Michala? Vyzkouší se to přes zapečené palačinky. Libá vůně linoucí se z kuchyně na Vítka zapůsobí. Ne však natolik, aby ohledně přespání Žofky u nich nevznesl námitky. Ale protože je mu to víceméně trapné a paní Duškové rozhodně nechce kazit večer se Zdeňkem, přikyvuje. Michal se Žofkou jsou radostí bez sebe. Vítek ale neví, co si o tom má myslet. Je nejspíš načase přijmout fakt, že u nich bude Žofka částečně bydlet. Teď, když už ani Bohunka proti tomu nic nemá a naopak si rodiče Žofky užívají nové partnery, to bude nejspíš na Ivě a Vítkovi. Naštěstí už je doma také Iva, se kterou se může o své aktuální starosti podělit. Oba se shodují na tom, že Michal se Žofkou je sice špatně pochopili, už ale nemají sílu něco hrotit. A to ještě neprobrali Bidrmana, který Vítkovi zvedne tlak. 

Ani Jitce se Viktor nezdá 

Dalo by se říct, že Jitka má na lidi čuch. A proto by ji měla Iva poslechnout, když ohledně Viktora Bidrmana vznáší námitky. Že by se nadějný fotbalista vážně ocitl bez koruny a bez podpory rodičů? V dnešní době je možné všechno, ale rozhodně to není Ivina věc. Jitka Ivu pozoruje a chápe, že je v tom až po uši. Je prostě měkká. Má výčitky svědomí a nejraději by Bidrmana sama denně masírovala, jen aby už na hřišti exceloval. Nikdy si ale nepoložila otázku, zda-li je v jejich silách udělat z kluka, kterého do této doby neznala, nadějného profesionálního hráče. Co když mu fotbal nikdy nešel a na Ivě si teď jenom léčí své mindráky? 

Iva s Bidrmanem jedná jako v rukavičkách 

Iva by se měla maličko pochlapit a nenechat s sebou takhle mávat. V první řadě by neměla s Bidrmanem vůbec mluvit sama. Vždy u toho měl být Vítek. Ten už by mladého hráče vyprovodil směrem ke hřišti. A že nemůže hrát? To už není jejich problém. Vždyť kvůli jeho opilosti a výtržnickému chovní mají dluh přes 300 tisíc korun. Co všechno by si za tuto částku mohli pořídit? 

Vítek se na Ivu naštve 

Vítek, kterému se v poslední době v práci příliš nedaří, už má také dost naivity své ženy. Kdy už proboha Iva procitne? To chce nechat Bidrmana, ať ji úplně zničí? Iva na Vítka zkouší psí oči, ale na něj už nic neplatí. Je vážně naštvaný. Co si to ten floutek dovoluje? A Iva mu ještě hledá odborníky! A co od toho jako čeká? Vzhledem k tomu, že jeho kroky povedou až do Libverdy, bude mít z toho akorát z ostudy kabát. Jó slovo Bidrman je u Klímů zapovězeným zaříkadlem či třaskavým tématem, chcete-li. Na co si ještě troufne? Nebo už dá konečně pokoj? 

Zdroj článku:
  • Autorský text