Dnes v Ulici: Bára konečně nedělá křena a také Tereza bere svůj život do vlastních rukou

Dnes v Ulici: Bára konečně nedělá křena a také Tereza bere svůj život do vlastních rukou
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Jitka nesoudí a přesto dokáže dobře poradit. Jít s ní na kafe a vůbec se s ní znovu stýkat bylo pro Báru v poslední době to nejlepší rozhodnutí. Na to se pak navazují další a další podobně dobrá rozhodnutí. A rozhodně není jediná, kdo mění svůj život. 

Tereza už se v Rakousku nechce cítit jako kůl v plotě 

Do Rakouska před pěti lety odjížděli Tereza s Davidem tak zvaně za lepším. Kdyby však Tereza tušila, co ji v Linci čeká, nejspíš by už tenkrát couvla. Ale to byla do Davida ještě hodně zamilovaná. To je snad i teď a moc by si s ním přála mít miminko. Jenže David pracuje a nic kromě práce nevidí. Za posledních pět let si ani nestihl všimnout, že je jeho mladá žena vedle něj nešťastná. Rozhovor na toto téma mimochodem dávají v Česku, kde mu Tereza doslova prchla. David je v šoku. Rozhodně nečekal, že je jejich vztah natolik v troskách. Tereza ale už nemíní ustupovat. David má svou docenturu a ona chce taky něco svého. Možná i proto, možná částečně z trucu kývne na částečný úvazek češtinářky na své bývalé škole. Vedle Magdy a Otíká jen pokvete! 

Bára netuší, jakou krizí si její dcera prochází 

A zatímco Tereza jen září nad rozhodnutím, které udělala, její máma je v šoku. Vůbec netušila, jakou krizi mezi sebou David a Tereza mají. V takovém případě se miminka nejspíš nedočká. Jak by také měli šanci na miminku zapracovat, když budou oba utahaní z práce a ještě k tomu se budou kvůli částečné práci Terezy v Česku míjet? Jako máma chce Terezu podpořit, ale zároveň ji musí i varovat. Musí říct i to, co Tereza slyšet nechce. Vzájemná vzdálenost vztah naruší. Takhle se budou čím dál tím více odcizovat. Vždyť to samé se stalo jí s Ondřejem, a to ani nemusela žít v jiné zemi. Tereza si to podle ní představuje až příliš jednoduše. 

Otík má radost a Gábina Terezu uklidňuje 

Reakce na Terezin částečný návrat do Česka však nejsou jen vlažné jako od její matky. Tereza ráda vidí, že jsou Otík, Gábina a další její staří přátelé v Česku z jejího návratu nadšení. Otík je z toho úplně unešený a také Gábina má radost, že má zpět svou kamarádku. A Tereza? Ta je ze všech samozřejmě nejšťastnější. Klidně vztah s Davidem obětuje. Však on také nedělá nic pro jeho záchranu. Teď si může všem vylívat své srdíčko a cítit se jako doma. A to dělá i u Gábiny, které si stěžuje, že doteď neotěhotněla. Ta Terezu uklidňuje, že to má brát z té lepší stránky. S miminem by takhle pendlovat nemohla a byla by uvázaná v Linci! 

Bára může zase volně dýchat, respektive alespoň částečně 

Život do svých rukou vzala také Terezina máma Bára. Po dvou nepovedených manželstvích má přeci také nárok na své soukromé štěstí, no ne? Konečně našla vhodné bydlení, a tak se může odstěhovat od Ondřeje s Markétou, u kterých se cítila jako křen. Pořád opakuje, že už je vlastně svobodná. Není to ale tak úplně pravda. Stále je otrokem své práce a svého šéfa, který ji bombarduje novými úkoly. Jak dlouho tohle bude ještě tolerovat? 

Zdroj článku:
  • Autorský text