Dnes v Ulici: Mário zklame nejen Áju, ale i celou rodinu Nyklovu

Dnes v Ulici: Mário zklame nejen Áju, ale i celou rodinu Nyklovu
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Mário je opravdu velký smolař, a tak přijde o Áju, kterou tolik miloval. Možná také ztratí jiskru v očích členů rodiny Nyklových. Ti totiž z nějakého záhadného důvodu do poslední chvíle věřili, že Mário úplně sám zvládne zorganizovat svatbu. 

Jirka se snaží situaci na poslední chvíli zachránit

Máriova zoufalost vyústila ve zpustošení zahrádky před radnicí. Chryzantémy u Venduly v bistru byly první významnou známkou toho, že se svatbou Áji je něco v nepořádku. Ale řekněme si narovinu, dojít jim to mělo už hodně dávno. Vždyť když se věci vezmou kolem a kolem, Mário je docela myšlenkově jednoduchý. Ani Vendula tedy nemohla uvěřit tomu, že by investice do Lazyho vyšla. Jenže možná kvůli Eliščině nemoci Mária tolik neřešila. Všichni se těšili na svatbu, ale teď z toho nic nebude.

Jirka alespoň přesvědčil Mária, aby začal tím, že všechno řekne Áji. Ten měl totiž v úmyslu postavit svou vyvolenou před hotovou věc. Pak by se před zraky všech nejspíš odehrála vražda. Jenže Mário jako by nebral Jirkova slova vážně. Ája pořád nic neví a svatba je už zítra.

Vendula nemůže uvěřit svým uším

Jak ráda by Vendula Máriovi řekla: „Já ti to říkala!” Ale hodí se to teď, když jde o svatbu její nejlepší kamarádky? Nehodí! Ale Máriovi opravdu říkala, aby na svého kamaráda tolik nespoléhal. Mário jakožto hudební manažer vložil peníze ne do své ženy, ale do vidiny o své ženě ve svatebních šatech. Vendula je v šoku, a to ještě neví, jak bude reagovat Ája. Jak by ale reagovala nevěsta den před svatbou, kdyby se dozvěděla, že svatba podle jejích představ nebude?

Ája je v šoku, zvrací a hodlá vyměnit zámek

Vysvětlení, jak to ve skutečnosti se svatbou je, nakonec zůstane na Jirkovi. Mário je totiž srab a zmizí dříve, než se Ája v bistru objeví. Ta tedy může ještě chvilku snít o svém velkém dni. Ze snů ji vytrhne Jirka, kterému je celá věc tuze nepříjemná. Ája propukne v pláč. Je v šoku a chce se jí zvracet. Do toho přijde Martina, která také žije v domnění, že následující den se s kamarády pořádně opije a zapaří. Když ale vidí Áju, poklesne jí brada. Mário je ale padouch! A kde vůbec je? Celá situace je tak naléhavá, že Vendula klidně zavře bistro a kolem smutné nevěsty se slétnou všichni Nyklovi. Ale bude Ája vůbec ještě něvěstou? Možná, ale kdoví, jestli nevěstou Mária. Ája totiž hodlá vyměnit zámek a Mária domů nepustit. 

Mário zmizí a nechá po sobě velkou spoušť

Mário je vážně hloupý. Nic z toho by nemuselo dojít takhle daleko, kdyby své finance trošku více rozplánoval a hlavně nestavěl Ájin velký den na investici, která se dosud nepodařila. A i kdyby se do situace už zapletl, pořád ještě měl dost času na to, aby si řekl o pomoc. Jenže Mário je takového ražení, že když má něco pokazit, pokazí to úplně. A pak místo toho, aby uklidňoval svou ženu a riskoval, že o něj vztekem rozláme židli, vypaří se jako pára nad hrncem. Na Jirkovi a ostatních zbude povinnost obvolat všechny hosty, aby jim řekli, že svatba se koná v o něco uzším rodinném kruhu. Ale kdoví, jestli ke svatbě vůbec dojde. 

Zdroj článku:
  • Autorský text