Dnes v Ulici: Lubošova nenávist vůči Věrce se stupňuje a Karla využívá své vyjednavačské schopnosti proti Landové

Dnes v Ulici: Lubošova nenávist vůči Věrce se stupňuje a Karla využívá své vyjednavačské schopnosti proti Landové
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Vypadá to, že na stará kolena nakonec Věrka s Lubošem skončí od sebe. Luboš je totiž vůči Věrce čím dál tím více zaujatý. Nejspíš se na poslední chvíli rozhodl zvrátit svůj osud podpantofláka. To Karla se do země zadupat nedá, a to ani stále ještě ředitelkou školy Landovou.

Karla se dozví, co Kryštof s Tonym natropili za hlouposti

Kryštof je maličko vyšinutý, to se musí nechat. Zatímco se svými dětmi, ženou a rodiči jedná jako v rukavičkách, na ostatní se svou hrubou sílu a minimálně křik použít nebojí. Po Jakubovi Štěpánkovi obrátil svůj hněv proti neplatiči garsonky od Karly. Kvůli němu se jeho rodina ocitla ve finanční tísni. Samozřejmě by to šlo vyřešit i jinak. Co třeba klidnou domluvou? To na něho vážně musel hned řvát uprostřed noci a tak, aby to slyšel celý panelák? Karla je z jednání svého muže zase v šoku. Co to do něj vjelo? Ale i ona by si měla sáhnout do svědomí. Kdyby neplatiče věčně nekryla, nejspíš by měla jak zaplatit Kustíkovi skupinu. To chce podporovat cizího chlapa jen proto, že má zrovna špatné období? O co se to Karla snaží? Bude brát almužnu tam, kde by normálně mohla vydělávat? A proč? Aby její manžel nakonec skončil za výtržnictví ve vězení? Jeho forma domluvy opravdu vhodná není.

Na neplatiče si netroufá, ale na Landovou ano

To, jak by měli fungovat rodiče, v tomto díle hezky předvedou Marečkovi. Jejich syn je ředitelkou školy označen za viníka nešťastné události s plechovkou barvy. Přitom ani Kryštof, ani Karla by do Vojty něco takového neřekli. Postupně z něj vylézá, jak to celé vlastně bylo. Vinu vzal na sebe a své kamarády napráskat nehodlá. To Karlu a Kryštofa potěšilo, ale platit jen tak několik tisíc za novou výmalbu se jim taky nechce. Proto si Karla s Landovou domlouvá schůzku. Ostatně vzhledem ke Kryštofově neurvalosti by tyto situace měla řešit ona. Jako vyjednavačce jí to jde přímo skvěle. Landová pod jejím mírným nátlakem couvá a celou věc je nucena přehodnotit. Co když se unáhlila a s Vojtou byla až moc rychle hotová? Kdyby se Marečkovi necukali a výmalbu raději zaplatili, nejspíš by věc považovala za vyřešenou. Ale podívala se na incident z každého úhlu? To nejspíš ne. A zatímco Landová by se měla nad sebou zamyslet, Marečkovi mají důvod k oslavám. Nejenže se postavili za Vojtu, nýbrž také pár tisíc ve svém rozpočtu ušetřili. Jejich radost jim však kazí Věrka s Lubošem.

Luboš vypadá, jako by z něj dlouho potlačovaná nenávist vůči jeho ženě musela ven

U Věrky a Luboše to bohužel na usmíření nevypadá. Naopak. Oba dělají, co mohou, aby se neviděli. A zatímco dosud byla Věrka vždy tím, kdo měl poslední slovo, teď se karty obrátily. Luboš vypadá, jako by teď procitl z dlouhého kómatu, ve kterém se sebou nechal zacházet jako s loutkou. Už nechce být tím, kdo nic neříká a dělá, co je mu dovoleno. Naopak přebírá iniciativu i nad výchovou Vojty, kterého si zamiloval. Možná, že kdyby mu Věrka už dříve poskytla více svobody, mohla mít vedle sebe chlapa a ne uťápnutou bačkoru, která ji teď nenávidí.

Zdroj článku:
  • Autorský text