Dnes v Ulici: Mário se řítí do velkého průšvihu a nikdo neví, proč se Matěj chová tak jízlivě

Dnes v Ulici: Mário se řítí do velkého průšvihu a nikdo neví, proč se Matěj chová tak jízlivě
Pamatujte, že každý komentář bývá zprávou o komentujícím.
Děkujeme za vaše komentáře.
Dostat se do chomoutu není úplně pro každého. A tedy ani pro Mária. Ne že by byl pořád tím nezodpovědným floutkem. On Mário by se oženil tuze rád, ale nemá za co. Místo toho, aby na poslední chvíli požádal o pomoc, zatlouká.

Matěj Dvořák jízlivými poznámkami nešetří

Když mu nevyšla láska s Magdou Procházkovou, tak alespoň všem učitelům včetně Magdy zpestří školní rok. Dříve zodpovědný a ochotný Matěj je teď jen samý výsměch a ironie. Jeho uštěpačných poznámek si Magda nemůže nevšimnout. Krkem leze už také Otíkovi, který se rád na své studenty naladí. V případě Matěje to ale nejde. Tihle kluci byli vždycky tak trošku problémoví. Je načase, aby si do školy znovu pozvali jejich otce! A vzhledem k tomu, že scénaristé plánují, že se táta Matěje a Marka zakouká do Magdy, je tato schůzka nevyhnutelná. Divné ale je, že Matěje nezpacifikuje ani brácha Marek. Vždyť ani jemu nemůže být Matějovo nové chování příjemné.

Mário na poslední chvíli odvolává svatební stan

Mnohem horší problém, než je student v pubertě, řeší Mário. Ten se má ženit a žalostně mu chybí peníze. Na poslední chvíli odvolává, co ještě neodvolal, a diváci už teď litují Áju. Ta se na svůj svatební den těší, jako se dlouho na nic netěšila. O to větší její zklamání bude. Nejzklamanější bude hlavně nevěsta, to je jasné. Ovšem v šoku bude Vendula, která se na svatební den své kamarádky také hodně těší. V rodině Nyklů je to velká událost. A podle toho by se k tomu mělo také přistupovat.

Každý Mária plácá po rameni, ale že by s ním někdo sednul a vše v klidu probral, to nikoho nenapadne. A i kdyby jo, nejspíš by to stejně nemělo cenu. Mário se totiž pro společenskou sebevraždu nejspíš už rozhodl. Trn z paty mu nevytáhne ani Kateřina, která úplně náhodou slyší, jak Mário odvolává svatební stan. Podle ní je svatební stan potřeba. Mário je však skoupý na slovo a víc z něj nedostane ani Lumír.

Nyklovi by určitě dali hlavy dohromady

Je to ale Máriova věčná škoda. Právě jemu se totiž podařilo něco, co se běžně nestává. Se svým jednodušším smýšlením a vtipným vystupováním sbalil dobře vypadající Áju, dokonce s ní má i miminko. Místo, aby si toto štěstí hýčkal, klidně podstupuje riziko, že Áju navžda ztratí. Vždyť co může být horší potupa pro nevěstu než zrušený svatební den?

Kdyby byl Mário alespoň trošku rozumný a nehrál si na hrdinu, řekl by o svých problémech Lumírovi. Ten by to roztroubil po rodině a všichni Nyklovi by pak dali hlavy dohromady a svatbu by zachránili. Tedy za předpokladu, že by Vendula Mária dříve nezabila. To, co se stane, bude nejspíš posledním hřebíčkem do rakve jejich přátelského i pracovního vztahu. Nemluvě o Áji, kterou svatba nesvatba zdrtí natolik, že se z ostudy bude lízat ještě hodně dlouho.

Zdroj článku:
  • Autorský text